Το άκαρπο Eurogroup «βύθισε» το Xρηματιστήριο

Το άκαρπο Eurogroup «βύθισε» το Xρηματιστήριο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βυθίστηκε το Χρηματιστήριο μετά την αρνητική έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας σε μία χρονιά που η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει 15 δισ. ευρώ σε τόκους και κεφάλαια στους δανειστές της ενώ η δεύτερη δόση των δανειστών ανέρχεται στα 6,1 δισ. ευρώ.

Στη σημερινή συνεδρίαση κυριάρχησαν οι εσπευσμένες ρευστοποιήσεις και η μεγάλη πτώση των μετοχών. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες κατέγραψαν και τις μεγαλύτερες απώλειες, δίνοντας τον τόνο στις συναλλαγές και κατεύθυνση στην αγορά.

Ο γενικός δείκτης υπέστη βαριές απώλειες της τάξης του -3,64%  και διολίσθησε στις 636,54  μονάδες. Ο τζίρος έφθασε τα 55,46 εκατ. ευρώ. Κατά τις εκτιμήσεις αναλυτών η εικόνα της αγοράς δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί, παρά μόνον εάν υπάρξουν ενδείξεις άρσης του αδιεξόδου στο οποίο φαίνεται ότι οδηγείται η διαπραγμάτευση.

Κυρίαρχο στοιχείο και στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας που συμπίπτει με τον ερχομό του Φεβρουαρίου, θα είναι η μεταβλητότητα, καθώς η αγορά θα αποτιμά εξελίξεις και προοπτικές, αναζητώντας επίπεδα ισορροπίας. Υπό τις παρούσες συνθήκες πάντως το Χρηματιστήριο μεισέρχεται σε νέα περίοδο έντονης μεταβλητότητας μέχρι τουλάχιστον την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή