ΜΒ&F HM7 Aquapod

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μέδουσα στον καρπό! H μάρκα που δημιούργησε ο ευρηματικός ωρολογοποιός Max Büsser και οι φίλοι του (Maximilian Büsser & Friends εξ ου και MB&F) έκανε πάλι το θαύμα της. Στο 17ο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2017 παρουσίασε μία και μοναδική νέα δημιουργία, ή ωρολογιακή μηχανή, όπως προτιμά να αποκαλεί τα ρολόγια της, το HM7 Aquapod. Μετά την εξερεύνηση του διαστήματος (HM2, HM3, HM6), των αιθέρων (HM4), των δρόμων και της ταχύτητας (HM5, HMX, HM8), η MB&F βουτά τώρα στο νερό.

ΜΒ&F HM7 Aquapod-1

Η ευμεγέθης περιστρεφόμενη στεφάνη του HM7 παραπέμπει σαφέστατα στα ρολόγια καταδύσεων. Εντούτοις το Aquapod δεν είναι καταδυτικό μοντέλο. Οι άνθρωποι της μάρκας το αποκαλούν ωρολογιακή μέδουσα! Και είναι φυσικό. Η εξωτερική σχεδίασή του, το σχήμα κάψουλας της κάσας του, το διάφανο κέλυφός του, οι αρθρωτοί βραχίονές του, το εύκαμπτο ελαστικό λουρί και ο ρότορας που μοιάζει με πλοκάμια, όλα θυμίζουν μέδουσα.

ΜΒ&F HM7 Aquapod-2

Στο εσωτερικό ένας κάθετα δομημένος και απολύτως συμμετρικός αυτόματος manufacture μηχανισμός με 303 εξαρτήματα και 72 ώρες power reserve μιμείται την ανατομία αυτών των ζελατινοειδών θαλάσσιων πλασμάτων.  Και όπως πολλές μέδουσες, το HM7 Aquapod φωσφορίζει στο σκοτάδι.

ΜΒ&F HM7 Aquapod-3

Το ρολόι διαθέτει ένα κεντρικό ιπτάμενο tourbillon 60-δευτερολέπτων, το οποίο δεσπόζει στη κορυφή του μηχανισμού ενώ οι ενδείξεις της ώρας και των λεπτών βρίσκονται σε δύο ομόκεντρους κύκλους που ακολουθούν την καμπύλη του θολωτού κρυστάλλου ζαφειριού. Στα αριστερά και στα δεξιά της κάσας υπάρχουν συμμετρικά τοποθετημένες δύο κορόνες, η αριστερή για το κούρδισμα του μηχανισμού και η δεξιά για τη ρύθμιση της ώρας.

ΜΒ&F HM7 Aquapod-4

Η εταιρεία λανσάρει προς το παρόν δύο συλλεκτικές εκδόσεις: μία σε τιτάνιο βαθμού 5 με μπλε κεραμική στεφάνη (limited edition 33 κομματιών) και μία σε κόκκινο χρυσό 18Κ με μαύρη κεραμική στεφάνη (66 κομμάτια).

ΜΒ&F HM7 Aquapod-5

Όσο για τις τιμές; 92.000 € η έκδοση από τιτάνιο και 110.000 € η έκδοση από κόκκινο χρυσό. Υπάρχει κάποια λογική βεβαίως σ’ αυτές τις τιμές, εάν σκεφτείτε ότι η MB&F παράγει λίγες εκατοντάδες ρολόγια ετησίως (μόλις 277 κομμάτια ήταν η παραγωγή της το 2016), όσα δηλαδή κατασκευάζει μία παραδοσιακή manufacture, όπως η Patek Philippe, σε μία ημέρα!

Αξίζει να δείτε το ρολόι εν δράσει στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί.

Περισσότερα για την ΜΒ&F εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή