Για τον ISIS και τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας συζήτησαν Τραμπ και Πούτιν

Για τον ISIS και τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας συζήτησαν Τραμπ και Πούτιν

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θερμό κλίμα ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν με επίκεντρο της συζήτησης την αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ – Ρωσίας και την απο κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Αφού ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, οι δύο  άνδρες συζήτησαν για τα φλέγοντα ζητήματα της διεθνούς κοινότητας, όπως το συριακό, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιραν, την κατάσταση στη χερσόνησο της Κορέας αλλά και για την Ουκρανία.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο, τη συζήτηση μονοπώλησε η ανάγκη για άμεσα αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους και η κατάσταση στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος και οι δύο εξέφρασαν την αμοιβαία επιθυμία να συναντηθούν σύντομα καθώς και να αποκαταστήσουν τους διαύλους επικοινωνίας των δύο κρατών.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, Πουτιν και Τραμπ συμφώνησαν να συσφίξουν τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Ρώσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή