Σόιμπλε: «Προϋπόθεση για την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα η συμμετοχή του ΔΝΤ»

Σόιμπλε: «Προϋπόθεση για την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα η συμμετοχή του ΔΝΤ»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μήνυμα προς την Αθήνα στέλνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών «οποιαδήποτε νέα εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα είναι σε άμεση συνάρτηση με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ».

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη χθεσινή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους είπε πως «εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ θα τηρήσει την υπόσχεσή του. Και είναι πολύ νωρίς για να υποθέσει κανείς το τι θα γίνει σε αντίθετη περίπτωση», ξεκαθαρίζοντας πάντως πως συμμετοχή του ΔΝΤ είναι και η παροχή τεχνογνωσίας αλλά και η χορήγηση οικονομικής στήριξης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κ. Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως οποιαδήποτε εκταμίευση προς την Ελλάδα θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή