Ο Παππάς ζητεί επίσπευση αδειών από το ΕΣΡ

Ο Παππάς ζητεί επίσπευση αδειών από το ΕΣΡ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην επίσπευση της αδειοδότησης των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών ζητεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππάς. Προς την κατεύθυνση αυτή απέστειλε στις 30/1/2017 επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνο, καλώντας τον να ορίσει μαζί με τα μέλη του συμβουλίου αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κατά τον κ. Παππά, «η επίσπευση του διαγωνισμού κρίνεται επιτακτική, προκειμένου, αφενός, να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και, αφετέρου, να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο». Σύμφωνα με τον κ. Παππά, πρόσφατη απόφαση (95/2017) του ΣτΕ χαρακτηρίζει εκ νέου ως αντισυνταγματική την επ’ αόριστον λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια. Για τον λόγο αυτόν, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ καλεί την Αρχή να προχωρήσει άμεσα στον καθορισμό λεπτομερούς χρονοδιαγράμματος προγραμματισμένων ενεργειών, όπως είναι η δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, ο ορισμός προθεσμιών υποβολής φακέλων υποψηφίων, ο καθορισμός ενδεικτικών ημερομηνιών διενέργειας του διαγωνισμού κ.λπ. Ο κ. Παππάς υπενθυμίζει στον κ. Κουτρομάνο ότι, με βάση τις τροποποιήσεις που έχουν επέλθει στο κανονιστικό πλαίσιο, το ΕΣP διατυπώνει σύμφωνη γνώμη προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν τόσο τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών όσο και την τιμή εκκίνησής τους.

Με επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ ο Κυρ. Μητσοτάκης θυμίζει ότι με την απόφαση του ΣτΕ εκκρεμεί και η έκδοση αποφάσεων σε μια σειρά αιτήσεων ακυρώσεως που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του νόμου Παππά. Οπως σημειώνεται στην επιστολή, «θεωρούμε αυτονόητο ότι ώς την έκδοση των εν λόγω αποφάσεων από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον νόμο 4339/2015 λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον». Πηγές της Ν.Δ. έλεγαν ότι, αν ξεκινήσει τώρα η διαδικασία, θα καταλήξει σε νέο φιάσκο που θα το χρεωθεί το ΕΣΡ, γι’ αυτό και η Πειραιώς ζητεί αποκατάσταση της νομιμότητας με παροχή αναδρομικής ισχύος για τις προσωρινές άδειες από την 1η Ιανουαρίου 2016, οι οποίες θα ισχύσουν μέχρι να υπάρξει οριστική λύση του θέματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή