ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Συνάντηση Σόιμπλε - Τόμσεν - Διαψεύδει το Βερολίνο πρόσκληση προς Τσακαλώτο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Διάψευση για τις πληροφορίες που ήθελαν τον Ελληνα υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να απορρίπτει πρόσκληση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για συνάντηση, με τη συμμετοχή του Πολ Τόμσεν απο το Δ.Ν.Τ. εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μετά από καταιγισμό σχετικών ερωτημάτων από γερμανικά και ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα.

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το Δ.Ν.Τ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, από το Βερολίνο επιβεβαιωνόταν συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε «με εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ. στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών». Ο «εκπρόσωπος» δεν είναι άλλος από τον Διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος και βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα και θεωρείται λίαν πιθανόν οι δύο άνδρες να συζήτησαν την εκκρεμότητα και τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ