Τεταμένη ατμόσφαιρα στο Πέραμα

Τεταμένη ατμόσφαιρα στο Πέραμα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η ένταση σε σχολείο του Περάματος, όπου γονείς ζητούν τη μετεγγραφή των παιδιών τους από το σχολείο, επειδή σε αυτό θα φοιτήσουν –κατά τις απογευματινές ώρες– παιδιά προσφύγων. Το υπουργείο Παιδείας εμμένει στη θέση του υπέρ της φιλοξενίας των προσφυγόπουλων, υπενθυμίζοντας με νόημα τους όρους για τη μετεγγραφή μαθητή σε άλλο σχολείο.

Ειδικότερα, ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, όπου χθες η υποδοχή 19 προσφυγόπουλων έγινε εν μέσω διαμαρτυριών γονέων. Μάλιστα, μόλις 10 παιδιά παρακολούθησαν τα μαθήματά τους από τα συνολικά 122 που φοιτούν στο σχολείο, με τους υπόλοιπους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη φιλοξενία των προσφυγόπουλων. Και όχι μόνον αυτό, αλλά περίπου οι μισοί γονείς –χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός, ακούστηκε για 76– έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αλλάξουν στα παιδιά τους σχολείο, κάνοντας αίτηση μετεγγραφής. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο νηπιαγωγείο, όπου έχουν γίνει 16 αιτήσεις μετεγγραφής σε σύνολο 30 παιδιών.

Το υπ. Παιδείας, από την πλευρά του, παραμένει αμετακίνητο στη θέση του υπέρ της φιλοξενίας των προσφυγόπουλων στο σχολείο του Περάματος, με στελέχη του να διαβεβαιώνουν ότι τηρούνται πλήρως όλοι οι όροι γι’ αυτό (π.χ. εμβολιασμός των παιδιών). Ως προς τις αιτήσεις των γονιών για μετεγγραφή των παιδιών σε άλλο σχολείο, το υπουργείο διαμηνύει ότι η μετεγγραφή μπορεί να γίνει φτάνει να πληρούνται οι όροι της, δηλαδή η οικογένεια να μετακομίσει στην περιοχή του νέου σχολείου. Σύμφωνα με τον νόμο, οι μετεγγραφές μαθητών σε άλλο σχολείο επιτρέπονται σε περιπτώσεις κατάργησης ή συγχώνευσης του σχολείου, ίδρυσης νέου σχολείου στην περιοχή του μαθητή, όταν συντρέχουν έκτακτοι λειτουργικοί λόγοι (π.χ. απoσυμφόρηση του σχολείου ως προς τον αριθμό των μαθητών), και λόγω μετοίκησης της οικογένειας του μαθητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή