Αρειος Πάγος: Στις 8 Φεβρουαρίου η σύγκληση της Ολομέλειας για τα όρια ηλικίας των δικαστών

Αρειος Πάγος: Στις 8 Φεβρουαρίου η σύγκληση της Ολομέλειας για τα όρια ηλικίας των δικαστών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκαλείται τελικώς η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρωτοβουλία της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Βασιλικής Θάνου για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για το θέμα της παράτασης των ορίων ηλικίας των ανώτατων δικαστικών που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο νομικό και τον πολιτικό κόσμο.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου που είχε αναβάλει την σύγκλιση της Ολομέλειας πρόσφατα επανέρχεται στο θέμα παρά την κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή που έχει αποκλείσει την πιθανότητα να νομοθετήσει η κυβέρνηση στην παρούσα φάση για αύξηση των ορίων ηλικίας με δεδομένη τη ρητή και απαγορευτική συνταγματική διάταξη.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τελικώς θα συγκληθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Εναντίον του ενδεχόμενου νομοθετικής πρωτοβουλίας έχουν ταχθεί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως και οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώρας, οι δικαστικές ενώσεις – και των ανωτάτων δικαστηρίων, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου- αλλά και πληθώρα καθηγητών του συνταγματικού δικαίου από όλες τις Νομικές Σχολές.

Την ίδια ημέρα, συγκαλείται και η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά από αίτημα που υπέβαλαν για τη σύγκλησή της 15 από τους συνολικά 17 ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς που υπηρετούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αίτημα που έγινε δεκτό από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή