Κικίλιας: Μείζον πολιτικό ζήτημα το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Κικίλιας: Μείζον πολιτικό ζήτημα το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντήσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι ζητεί η Ν.Δ., με τον εκπρόσωπό της, Βασίλη Κικίλια, να δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το εν λόγω ζήτημα.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου έθεσε σειρά ερωτημάτων:

– Γιατί το ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις πριν κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι αυτό;

– Υπήρχε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Rothschild;

– Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα με τη Rothschild, χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ ή κάποιον συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;

– Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση;

– Ο Πάνος Καμμένος γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να συναντήσει τη Rothschild;

– Επιμένει ο Πάνος Καμμένος στις απόψεις του που διατύπωνε επί χρόνια για τη Rothschild;

– Ποιοι επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος από τη Λισαβόνα στο Παρίσι;

«Ο λαός απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια», σημείωσε ο κ. Κικίλιας και έκανε λόγο για «μείζον πολιτικό ζήτημα». «Πως πρωθυπουργός δεν ανακοινώνει τέτοιο ταξίδι στο εξωτερικό;», διερωτήθηκε ακόμη και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Τσίπρας κάνει μεγάλη ζωή στην πλάτη των Ελλήνων. Δεν είναι ιδιώτης, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται και να δώσει λίστα επιβαινόντων. Ο ίδιος να δώσει τις απαντήσεις».

Τι απαντά το Μαξίμου

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κικίλια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», υπογράμμισε:

«Η Νέα Δημοκρατία και ο αντιπρόεδρός της, για άλλη μία φορά χυδαιολογούν ασύστολα. Το βασικό θέμα που τους φέρνει σε αυτή τη θέση, να εξαπολύουν συκοφαντίες και ψεύδη, είναι η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί λόγω των αποκαλύψεων για το «πόθεν έσχες» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στο Παρίσι, «είχαμε ολιγόωρη στάση για να συζητήσουμε με επενδυτές και τους επίσημους συμβούλους του ελληνικού κράτους, για την προετοιμασία της εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές», επανέλαβε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή