Υπό κατάληψη από το πρωί το κτίριο Διοίκησης του ΕΦΚΑ

Υπό κατάληψη από το πρωί το κτίριο Διοίκησης του ΕΦΚΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό κατάληψη βρίσκεται, από τις 7 το πρωί, το κτίριο Διοίκησης του ΕΦΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ -ΕΤΑΜ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (Π.Ο.Π.ΟΚ.Π), που εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη δημιουργία του, η οποία, όπως υποστηρίζουν, καταλύει ουσιαστικά τον δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας και αποτελεί εμπαιγμό χιλιάδων πολιτώντων οποίων η απονομή της σύνταξης καθυστερεί για μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις έως και 3 χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ευάγγελος Θεοδωρίδης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι με αυτή την κίνηση, στο πλαίσιο ευρύτερων κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν, «θέλουμε να στείλουμε μια κραυγή αγωνίας σχετικά με την τύχη του ασφαλιστικού μας συστήματος καθώς με τον ΕΦΚΑ έχει ήδη αρχίσει να επικρατεί ένα διοικητικό χάος και ενώ υποτίθεται το νέο υπερταμείο θα έλυνε προβλήματα τώρα υπάρχουν ήδη πολύ μεγαλύτερα σε όλα τα τμήματά μας κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας».

Ο κ.Θεοδωρίδης τόνισε ότι μέσα σε επτά μήνες δεν ήταν δυνατόν να λειτουργούσε το νέο Ταμείο καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και πρόσθεσε: «γι' αυτό καταγγέλλουμε τον ΕΦΚΑ και οι κινητοποιήσεις μας έχουν στόχο να περισώσουμε όσο μπορούμε τον κοινωνικό ρόλο του ασφαλιστικού συστήματος».

Η κατάληψη θα συνεχιστεί για λίγη ώρα ακόμα ενώ από το πρωί που ξεκίνησε έχει αποκλειστεί η κεντρική είσοδος και κανένας υπάλληλος ή διοκητικός δεν έχει περάσει εντός του κτιρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή