Ακόμη 4 ρολόγια για το Έτος του Πετεινού

Ακόμη 4 ρολόγια για το Έτος του Πετεινού

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του χρόνου σάς είχαμε παρουσιάσει 6 ρολόγια εμπνευσμένα από το Κινέζικο Έτος του Πετεινού (δείτε το σχετικό άρθρο εδώ). Έκτοτε κυκλοφόρησαν στην αγορά ακόμη τέσσερα ρολόγια-μικρά έργα τέχνης αφιερωμένα στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά που γιορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στις 28 Ιανουαρίου. Σε όλα το κοκοράκι βρίσκεται σε ρόλο πρωταγωνιστή.

1. BOVET 1822 Year of the Rooster

Ακόμη 4 ρολόγια για το Έτος του Πετεινού-1

Μία εκπληκτική σε λεπτομέρεια χειροποίητη ζωγραφική παράσταση σε μινιατούρα ενός κομψού πετεινού πάνω σε πλάκα από φίλντισι φιγουράρει στην μπροστινή όψη του ρολογιού, ενώ στην πίσω όψη φαίνεται ο κουρδιστός μηχανισμός με τις 7 ημέρες power reserve καθώς και ένα παράκεντρο καντράν από λευκή λάκα με λατινικούς αριθμούς. Η 43 mm κάσα του 1822 Year of the Rooster είναι από ροζ ή λευκό χρυσό 18Κ και διαθέτει το σύστημα μετατροπής Amadeo Fleurier, χάρη στο οποίο το ρολόι μεταμορφώνεται από ρολόι χειρός σε ρολόι χειρός, παντατίφ ή επιτραπέζιο ρολόι (δείτε πώς, εδώ).

Περισσότερα για την Bovet εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Odysseus Jewels (τηλ.: 2112204500)

 

2. HARRY WINSTON Premier Rooster Automatic 36mm

Ακόμη 4 ρολόγια για το Έτος του Πετεινού-2

Εδώ ο πετεινός είναι έργο ενός καλλιτέχνη ειδικού στην σπάνια τεχνική ζωγραφικής με σμάλτο, ο οποίος απεικόνισε τα φτερά και τη στάση του πτηνού με μεγάλη λεπτομέρεια. Επειδή στην κινεζική μυθολογία ο πετεινός είναι σύμβολο αρρενωπότητας (yang) ο καλλιτέχνης πρόσθεσε λευκά άνθη μανόλιας που συμβολίζουν τη γυναικεία ενέργεια (yin) για να φέρει ισορροπία. Ένα μεγάλο διαμάντι δεσπόζει στην κορυφή του καντράν ενώ 57 μπριγιάν στολίζουν την κάσα. Μηχανικά το ρολόι υποστηρίζεται από τον αυτόματο caliber HW 2008 με 72 ώρες power reserve. Πρόκειται για limited edition 8 κομματιών.

Περισσότερα για τις δημιουργίες του οίκου Harry Winston εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

3. PANERAI Luminor 1950 Sealand 3 Days Automatic Acciaio – 44mm

Ακόμη 4 ρολόγια για το Έτος του Πετεινού-3
Ακόμη 4 ρολόγια για το Έτος του Πετεινού-4

Limited edition 99 κομματιών με καπάκι σκαλισμένο στο χέρι από Ιταλούς χαράκτες που εφαρμόζουν την αρχαία τεχνική του “sparsello”. Η τεχνική αυτή πήρε το όνομά της από το ειδικό εργαλείο που χρησιμοποιείται. Αφού κάνουν τις πρώτες εγκοπές πάνω στο ατσάλι τοποθετούν νήματα από χρυσό σε πολλαπλές παράλληλες στρώσεις και τα χτυπούν μέχρι να γεμίσουν εντελώς τις εγκοπές σχηματίζοντας τον περίτεχνο πετεινό. Το καπάκι εφαρμόζει σε μία κάσα Luminor 1950 διαμέτρου 44 mm και προστατεύει ένα γκρι καντράν με αραβικούς αριθμούς, μικρά δευτερόλεπτα στο 9 και ημερομηνία στο 3. Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος manufacture μηχανισμός P.9000 με τρεις ημέρες αυτονομίας.

Περισσότερα για την Officine Panerai εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα-Μύκονος: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas (τηλ.: 2310-279703), Ρόδος: Kounakis (τηλ.: 22410-30276), Σαντορίνη: Excelsior (τηλ.: 6945970093)

 

4. PERRELET Turbine Rooster

Ακόμη 4 ρολόγια για το Έτος του Πετεινού-5

H περίφημη «τουρμπίνα» με τις δώδεκα λεπίδες από ανοδιωμένο αλουμίνιο είναι διακοσμημένη με τα 12 σύμβολα του κινέζικου ωροσκοπίου. Όλα τα σύμβολα είναι στο ίδιο χρώμα με τις λεπίδες εκτός από το σύμβολο του Πετεινού που είναι σε φλογερό κόκκινο χρώμα. Η κάσα σε διάμετρο 44 mm είναι από ατσάλι με επίστρωση μαύρου PVD και στεγάζει τον αυτόματο manufacture μηχανισμό P-331 με το σύστημα διπλού ρότορα που αποτελεί πατέντα της Perrelet. Το Turbine Rooster είναι limited edition 100 κομματιών.

Περισσότερα για την Perrelet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Φλαμ Ελλάς (τηλ.: 210-3314653)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή