Αποχώρηση Κ. Μπαργιώτα από το Ποτάμι

Αποχώρηση Κ. Μπαργιώτα από το Ποτάμι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πέντε βουλευτές έμεινε από χθες η Κ.Ο. του Ποταμιού, καθώς στη λίστα των οικειοθελώς αποχωρούντων εντάχθηκε και ο βουλευτής Λαρίσης Κ. Μπαργιώτας. Ολα δείχνουν, μάλιστα, ότι και εκείνος, όπως προ 15νθημέρου ο κ. Ιλχάν, έχει ήδη «κλείσει» την μετεγγραφή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, εξ ου και η ανακοίνωση του κ. Θεοδωράκη ήταν ιδιαιτέρως καυστική. «Μια μονάδα παραπάνω στις δημοσκοπήσεις ήταν αρκετή για να δείξουν κάποιοι ότι ο παλαιοκομματισμός είναι δεύτερη φύση τους και ο προοδευτισμός σημαία ευκαιρίας» σχολίασε, ενώ αντιθέτως στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την επικείμενη μετεγγραφή, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μπαργιώτας τυγχάνει και πολύ δημοφιλής γιατρός στην περιοχή του, υπονοώντας ότι θα ενισχύσει εκλογικά τη ΔΗΣΥ.

Πληροφορίες, ωστόσο, που ήθελαν τον κ. Μπαργιώτα να έχει ήδη εξειδικεύσει τη συμφωνία του με το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διασφαλίσει την επανεκλογή του (εγράφη ότι η συμφωνία προέβλεπε ότι ο κ. Φ. Σαχινίδης θα εγκαταλείψει τη Λάρισα και θα εκτεθεί στη Β΄ Αθήνας) διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά από τον πρώην υπουργό Οικονομικών. Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Σαχινίδης, όχι μόνον είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μετακίνησής του σε άλλη περιφέρεια, αλλά τόνισε ότι «αν έχουν γίνει τέτοιες υπόγειες συμφωνίες θα έχουν προφανή αντίκτυπο και στη σχέση του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ». Εστειλε έτσι ένα έμμεσο μήνυμα σε όσους στη Χαρ. Τρικούπη λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις, να κατανοήσουν ότι τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ που δέχθηκαν να ενταχθούν στη ΔΗΣΥ μαζί με τον κ. Γ. Παπανδρέου δεν προτίθενται να αποδεχθούν την παραμικρή διάκριση εις βάρος τους. Και όπως απεδείχθη λίγο αργότερα, η προειδοποίηση Σαχινίδη έπιασε τόπο, καθώς με προφανή εντολή της κ. Γεννηματά, στον κ. Σαχινίδη δόθηκαν αμέσως τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις ότι «είναι αυτονόητο πως στις επόμενες εκλογές θα κατέλθει ως υποψήφιος στη Λάρισα» και ότι «δεν υπήρξε ποτέ άλλη σκέψη στο ΠΑΣΟΚ, όπως εγράφη».

Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση Μπαργιώτα δεν αποκλείεται να αποδειχθεί θρυαλλίδα εξελίξεων στην Κεντροαριστερά, καθώς συνέπεσε με την πρόσκληση ενοποίησης του χώρου που απηύθυναν προχθές η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Ραγκούσης και ο Γ. Φλωρίδης και αντιμετωπίστηκαν με δημόσια απαξίωση από το ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα όσοι εκτιμούσαν ότι η μετεγγραφή (και) του κ. Μπαργιώτα στο στρατόπεδο της κ. Γεννηματά θα επισπεύσει την ανακοίνωση της κυοφορούμενης πρόθεσης του κ. Θεοδωράκη να συμπράξει με τους τρεις υπουργούς και να δημιουργήσουν από κοινού ένα μεταρρυθμιστικό αντίπαλον δέος στο ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή