Απενεργοποιήθηκε η βόμβα στο Κορδελιό

Απενεργοποιήθηκε η βόμβα στο Κορδελιό

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σύνηθες περιστατικό για τον στρατό» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ, συνταγματάρχης κ. Νικολαος Φανιός την διαδικασία απενεργοποίησης της βόμβας στην Θεσσαλονίκη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Από τις 3 το μεσημέρι οι άνθρωποι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους στους Δήμους Κορδελιού και Ευόσμου και η βόμβα πήρε τον δρόμο πάνω σε ειδικό όχημα του στρατού προς το πεδίο βολής του Ασκού στη ν ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, όπου πρόκειται να αχρηστευθεί πλήρως.

Απενεργοποιήθηκε η βόμβα στο Κορδελιό-1

Ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ ανάφερε  ότι για τους πυροτεχνουργούς του Ταγματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς, που επιχείρησαν, η αδρανοποίηση ήταν μια διαδικασία που εφαρμόστηκε στην βάση των διεθνών προτύπων και πάντως δεν  επιχειρήθηκε  πρώτη φορά αφού έχουν εξουδετερωθεί και άλλες τέτοιες βόμβες στην περιοχή του αεροδρομίου.       

Στην ερώτηση για το ένα χρειαζόταν μια γιγαντιαία επιχείρηση απομάκρυνσης τόσων ανθρώπων για  ένα τετοιο εγχέιρημα είπε  πως εάν σημειωνόταν έκρηξη θα σκοτώνονταν άνθρωποι σε απόσταση χιλίων εννιακοσίων μέτρων.

Απενεργοποιήθηκε η βόμβα στο Κορδελιό-2

Δίνοντας, δε, κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά της βόμβας είπε ότι ήταν αμερικανική ς κατασκευής, διακοσίων πενήντα λιβρών, εξωτερικά διαβρωμένη, πλην όμως ο πυροκροτητής ήταν σε άριστη κατάσταση. «Χρειάστηκε μόνο μια προσπάθεια των ειδικών για να τον αχρηστεύσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Απενεργοποιήθηκε η βόμβα στο Κορδελιό-3

Ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης  κ.Πατουλίδου και οι δήμαρχοι Ευόσμου-Κορδελιου κ.Σουλας και Μενεμένης-Αμπελοκήπων  κ. Κυρίζογλου, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την υλοποίηση του σχεδίου εκκένωσης της περιοχής, απονέμοντας τα εύσημα σε πολίτες και υπηρεσίες.

Απενεργοποιήθηκε η βόμβα στο Κορδελιό-4

«Η όλη προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ηταν μια πρωτόγνωρη επιχέιρηση για τα ελληνικά δεδομένα σε καιρό ειρήνης», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και η κ.Πατουλίδου προσθεσε πως ‘τώρα έχουμε  σχέδιο δρασης δοκιμασμένο και για άλλες περίπτ΄’ωσεις».  Μένα να φανέι εάν κάθε φόρα που εντοπίζεται κάποια βομβα που για τον στρατό  είναι ένα  «σύνηθες περιστατικό», εφαρμόζονται  από  τις τοπικές  σχέδια εκκένωσης  του μεγέθους του σημερινού  που από μερικούς θεωρήθηκε υπερβολικό. Επ αυτού πάντως ο συνταγματάρχης είπε ότι «ο στρατός λαμβάνει πάντα υπόψιν του το δυσμενέστερο σενάριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή