Στον Νίκο Κούτρα το Capsis Ρόδου

Στον Νίκο Κούτρα το Capsis Ρόδου

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναντι τιμήματος που προσεγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ σε όρους παρούσας αξίας μεταβιβάζεται, τελικά, το ξενοδοχείο Capsis στον επιχειρηματία Νίκο Κούτρα. Τη διαδικασία ολοκλήρωσε η Eurobank, η οποία αναμένεται να κάνει και τις τελικές ανακοινώσεις εντός των ημερών, δίνοντας τέλος στο πολύχρονο σίριαλ της μεταβίβασης του εμβληματικού ξενοδοχείου στη Ρόδο. Ο νέος επενδυτής που θα αναλάβει τη διαχείριση επί 20 περίπου χρόνια κατέθεσε όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις και αξιολογήθηκε από την Eurobank ως «υγιής επιχειρηματίας». Σημειώνεται ότι το Capsis χτίστηκε στη δεκαετία του 1970 και παραμένει κλειστό εδώ και πέντε χρόνια. Βρίσκεται στην Ιαλυσό, στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ., σε οικόπεδο 35.800 τ.μ. Αποτελείται από πέντε κτίρια, με δυναμική περίπου 1.820 κλινών, ενώ διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη.

Οι πρώτες τέσσερις εισηγμένες (1,9%) σε σύνολο 211 ανακοίνωσαν τα ετήσια αποτελέσματά τους για τη χρήση 2016. Πρόκειται για την Coca-Cola HBC, την Grivallia, την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Ακολουθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ την Πέμπτη 2 Μαρτίου έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματά του ο ΟΤΕ. Επόμενη εισηγμένη είναι ο όμιλος Fourlis, που θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά του για την περυσινή χρήση στις 14 Μαρτίου 2017. Υπενθυμίζουμε ότι με τη νέα νομοθεσία οι εισηγμένες έλαβαν ακόμη έναν μήνα παράταση για να γνωστοποιήσουν τα ετήσια αποτελέσματα του 2016. Αντί στις 31 Μαρτίου, στις 28 Απριλίου 2017.

Εκδήλωση για τον κ. Γκόρτσο

Μια μικρή αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση διοργανώθηκε χθες στα γραφεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (EET) για τον καθηγητή Χρήστο Γκόρτσο, γενικό γραμματέα της Ενωσης, ο οποίος αποχωρεί έπειτα από 17 χρόνια θητείας. Ο κ. Γκόρτσος θα επικεντρωθεί στο ακαδημαϊκό του έργο στην Ελλάδα, είναι καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και στο εξωτερικό, καθώς θα διδάξει σε πανεπιστήμιο στην Ελβετία. Στην αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση βρέθηκαν πολλά στελέχη τραπεζών και συνεργάτες του κ. Γκόρτσου. Σημειώνεται ότι από 1η Μαρτίου καθήκοντα γενικού γραμματέα της ΕΕΤ αναλαμβάνει η καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη, πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Αναβλήθηκε η συζήτηση για το «καρτέλ εργολάβων»

Αναβλήθηκε, όπως αναμενόταν άλλωστε, η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υπόθεση του «καρτέλ των εργολάβων». Η ακροαματική διαδικασία θα αφορούσε τις εταιρείες που δεν έχουν υπαχθεί στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών. Ο λόγος που αναβλήθηκε η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας χθες είναι ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση για τις εταιρείες που έχουν υπαχθεί στη διευθέτηση διαφορών. Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες και θα προβλέπει μείωση των προστίμων κατά 15%, ενώ οι εταιρείες θα παραιτηθούν από ένδικα μέσα.

Διαμαρτυρίες για πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής

Βούτυρο στο ψωμί του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, που αντιτίθενται στην πώληση της εταιρείας, είναι η ανακοίνωση του ΤΧΣ για την επιστροφή στο Δημόσιο των 2 δισ. ευρώ που πήρε από την Εθνική Τράπεζα, μετά την αποπληρωμή των CoCos. Η μείωση της κρατικής ενίσχυσης στην ΕΤΕ ήταν, άλλωστε, και το βασικό επιχείρημα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην επιστολή του προς την DG Comp, μέσω της οποίας ζητούσε την αναθεώρηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ και τη ματαίωση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το αίτημα, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της DG Comp, δεν φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα. Η διαδικασία της πώλησης καλά κρατεί, καθώς, μετά τις δύο κινέζικες (Fosun και Gandbau) και το Apollo, το κατώφλι των παρουσιάσεων τις προσεχείς ημέρες θα περάσει μια τρίτη κινέζικη εταιρεία, αλλά και μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν ελληνοαμερικανικά κεφάλαια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή