Διεργασίες ενόψει συνεδρίου στη ΔΗΣΥ

Διεργασίες ενόψει συνεδρίου στη ΔΗΣΥ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διεργασίες ενόψει του συνεδρίου, τον προσεχή Ιούνιο, και η σταθερή επιμονή στην προάσπιση του διακριτού ρόλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως αυτόνομου πόλου στο πολιτικό τοπίο βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Χαρ. Τρικούπη. Μάλιστα, η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εμφανίζεται να τηρεί στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, καθώς εκτιμάται ότι πολλά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και ότι οι σκόπιμες θριαμβολογίες της κυβέρνησης δεν έχουν απτό αντίκρισμα, δεν δικαιολογούνται από τα πραγματικά δεδομένα.

O τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφορικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup για «πυροτεχνήματα της κυβέρνησης», υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά υπάρχει μια νέα δέσμευση για επώδυνα μέτρα και ως αντάλλαγμα η κυβέρνηση έλαβε μόνο αόριστες υποσχέσεις. Επισημαίνεται, μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση διέγραψε όλες τις «κόκκινες» γραμμές που μέχρι τώρα προέβαλλε και δέχθηκε προνομοθέτηση για μείωση αφορολογήτου, περικοπές στις κύριες συντάξεις, δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς. Την ίδια στιγμή, τονίζεται, τα σημαντικά ζητήματα, δηλαδή η ελάφρυνση του χρέους και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, έμειναν εκτός συζήτησης.

Οι τέσσερις επικεφαλής των πολιτικών σχημάτων της Συμπαράταξης αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, στο πλαίσιο των επαφών τους για το συνέδριο. Στο θέμα της συζήτησης περί μετεκλογικών συνεργασιών, που άνοιξε μετά την τοποθέτηση Φίλη υπέρ μιας προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, δήλωσε (Thecaller) ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό «ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι δεκανίκι κανενός» και πρόσθεσε ότι «είμαστε σταθεροί στην αυτόνομη πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με σαφή οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Ν.Δ.».

Εν τω μεταξύ, την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε χθες ο τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος, Θανάσης Χειμωνάς. Σε μακροσκελή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Χειμωνάς ανέφερε ότι δεν βρίσκει ότι έχει πλέον κοινά με το ΠΑΣΟΚ, ότι τον εκφράζει. «Από τη στιγμή που δεν συμφωνώ με ένα κόμμα γιατί να μένω;», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στο κείμενό του ασκεί κριτική στις επιλογές της ηγεσίας και στον προσανατολισμό που έχει πάρει το κόμμα, για το οποίο εκτιμά ότι απώλεσε την ευκαιρία να εξελιχθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή