Γεννηματά: Η ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα

Γεννηματά: Η ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορηματική ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα εμφανίσθηκε χθες σε δηλώσεις της (Star) η κ. Φώφη Γεννηματά. «Αυτά τα μέτρα είναι αποτέλεσμα της τυχοδιωκτικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ανικανότητάς τους να φέρουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές, να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη, να μπορέσουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, η οποία εμφανίσθηκε ιδιαίτερα επικριτική έναντι των κυβερνητικών χειρισμών. «Είχαμε προβλέψει και είχαμε πει πως σκηνοθετούν ήδη τη νέα συνθηκολόγηση ηττημένου που θα φέρουν. Δυστυχώς, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται τα λόγια μας», δήλωσε σχετικά. Μάλιστα, αναφορικά με τα λεγόμενα «αντίμετρα» που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι εξασφάλισε, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι το βέβαιο είναι ότι έρχονται νέα μέτρα και ότι η υλοποίηση των «αντίμετρων» συνδέεται με την υπέρβαση των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, που φαίνεται ότι θα ισχύσει για πολλά χρόνια μετά το 2018.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε βασικό πρόβλημα της χώρας το έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι η απάντηση σε αυτό είναι η εθνική συνεννόηση και ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα έπρεπε να ενώσουν τις δυνάμεις τους γύρω από ένα σχέδιο μεγάλων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, κάτι που, όπως είπε, είναι φανερό ότι δεν θέλουν.

Οσον αφορά την τοποθέτηση της ΔΗΣΥ στον συσχετισμό δυνάμεων του πολιτικού συστήματος, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «δεν είμαστε πιο κοντά σε κανέναν, ούτε στη Ν.Δ. ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ» και, απευθυνόμενη και στο εσωτερικό του κόμματός της, όσον αφορά τις εξελίξεις της επομένης των εκλογών, είπε ότι θα ήταν καλό όλοι να περιμένουν να δουν το εκλογικό αποτέλεσμα. «Γιατί αποκλείει κάποιος να είναι δεύτερη δύναμη η ΔΗΣΥ;» αναρωτήθηκε σχετικά.

Η κ. Γεννηματά διέψευσε ότι έκανε δήλωση με το περιεχόμενο που αποδόθηκε, ότι, δηλαδή, τοποθετείται «πρώτα το κόμμα και μετά η χώρα». Αφησε, μάλιστα, αιχμές κατά του κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος της άσκησε κριτική με αφορμή αυτήν τη δήλωση. «Δεν δέχομαι μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν», ανέφερε και προσέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2015 έβαλε πλάτη για να μη βρεθεί η χώρα εκτός Ευρωζώνης. «Και τότε εγώ δεν ζήτησα κανένα αντάλλαγμα. Δεν ζήτησα να μπω στην κυβέρνηση ούτε να γίνω αντιπρόεδρος», δήλωσε δηκτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή