ΚΟΣΜΟΣ

Η Βουλή των Λόρδων απέρριψε το νομοσχέδιο της Μέι για το Brexit

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Βουλή των Λόρδων απέρριψε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι για την ενεργοποίηση των διαδικασιών του Brexit, καθώς ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την αναθεώρηση ορισμένων άρθρων με στόχο να αποσπάσουν από τη Βρετανή πρωθυπουργό τη δέσμευση ότι θα προστατευτούν τα δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με 358 προς 256 ψήφους η άνω Βουλή της Βρετανίας ενέκρινε αλλαγές στο αρχικό νομοσχέδιο εξόδου από την Ένωση - γεγονός που εξαναγκάζει την κυβέρνηση να προτείνει ρυθμίσεις για την νομική προστασία των κατοίκων της Βρετανίας που προέρχονται από κράτη της Ε.Ε. μέσα σε τρεις μήνες από την πυροδότησης των διαπραγματεύσεων αποχώρησης και ιδιαίτερα για την άδεια παραμονής τους στης χώρα.

Το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών δε διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή των Λόρδων. Αν και η Μέι έχει δηλώσει την πρόθεσή της να εγγυηθεί τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, δεν έχει προετοιμάσει κάποιο σχέδιο, αναμένοντας να διαπραγματευθεί τα αντίστοιχα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών με τα ενδιαφερόμενα κράτη.

Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αντιμαχηθεί αυτής της απόφασης στην Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Τετάρτης καθυστερεί τις διαδικασίες έγκρισης του σχεδίου για το Brexit, το οποίο, ωστόσο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ έως το τέλος του Μαρτίου.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ