Μια αθηναϊκή, μουσική βραδιά που έγραψε Iστορία

Μια αθηναϊκή, μουσική βραδιά που έγραψε Iστορία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι σπάνιες οι φορές που μια έξοδος είναι πλήρης. Αν πρόκειται για συναυλία, π.χ., σε έναν ωραίο χώρο της Αθήνας, ζητούμενο φυσικά είναι να υπάρχει μουσική απόλαυση, αλλά για σκεφτείτε να απολαμβάνεις εξαίσιους μουσικούς, σε προνομιακό χώρο με υψηλή αισθητική και καλή ακουστική, όπως ο «Παρνασσός», να έχεις γύρω σου καλοντυμένους και ευγενείς ανθρώπους, να σε περιμένει ένα ποτήρι κρασί στο διάλειμμα, να κάθεσαι σε ένα κάθισμα με ιστορία, όπως είναι όλα στον «Παρνασσό» και να νιώθεις ότι είσαι κοινωνός μιας πλήρους εμπειρίας. Ετσι ήταν τα πράγματα στη συναυλία του Βell’ Arte Trio, στον «Παρνασσό», ένα τρίο που έλαμψε, δεξιοτεχνικά και στυλιστικά. Αν δεν τους έχετε συναντήσει, σημειώστε το όνομα. Είναι ο εξαίρετος και γνωστός πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος, ο Ελληνοϊάπων βιολονίστας Noé Inui και ο Γερμανός τσελίστας Benedict Kloeckner, τρεις σπουδαίοι μουσικοί με εκπληκτική χημεία και ταλέντο που ερμήνευσαν δύο έργα, το Piano Trio No. 3 in F Minor, Op. 65 του Ντβόρζακ και το Piano Trio in A minor, Op. 50 του Τσαϊκόφσκι. Στο ακροατήριο ήταν οι άνθρωποι από το πρότυπο και εξαίρετο Φεστιβάλ Μολύβου, που έχουν ήδη ιδρύσει μια συνεργασία, αλλά και πολλοί Αθηναίοι, που «ψήφισαν» ποιότητα και πολιτισμό. Ναι, συμβαίνουν και αυτά στην Αθήνα.

Η οργάνωση, άψογη κατά γενική ομολογία, και υψηλής αισθητικής στην παραμικρή λεπτομέρεια, ήταν της κυρίας Δομνίκης Παπαθανασίου, που διοργανώνει λίγα αλλά καλά. Αυτό, πράγματι, άξιζε!

Φιλελληνική σύναξη στο Λονδίνο από την Αρχαιολογική Επιτροπή

Mια μικρή Ελλάδα συγκεντρώθηκε στο Hellenic Centre του Λονδίνου. Ελληνες και Φιλέλληνες, αρχαιολόγοι και διπλωμάτες, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ελληνικής Αρχαιολογικής Επιτροπής Μ. Βρετανίας και της προέδρου δρος Ζέττας Θεοδωροπούλου – Πολυχρονιάδη, γέμισαν την αίθουσα για τη διάλεξη του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας και κατόχου της Διακεκριμένης Εδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Missouri-St. Louis, δρος Μιχάλη Κοσμόπουλου, με θέμα «Under the Sceptre of Nestor: excavations of the Mycenaean capital city of Iklaina». Η ανασκαφή της Ικλαινας, στην καταπράσινη Μεσσηνία, ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εδρας Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, δημιουργεί μία νέα γενιά φιλελλήνων στην Αμερική, καθώς έχει φιλοξενήσει πάνω από 700 ξένους φοιτητές, που έχουν αγαπήσει και δεθεί με την Ελλάδα. Στα 31 χρόνια από την ίδρυσή της από την κυρία Matti Egon-Xylas, η Επιτροπή προσφέρει υψηλού επιπέδου ομιλίες από διαπρεπείς Ελληνες και Κυπρίους αρχαιολόγους στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Μ. Βρετανίας και στο ευρύτερο κοινό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή