Καταστράφηκαν ακόμα επτά επικυρωτικά λεωφορείων

Καταστράφηκαν ακόμα επτά επικυρωτικά λεωφορείων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μακραίνει ο κατάλογος των επιθέσεων κατά του εξοπλισμού των αστικών συγκοινωνιών, ενώ συνεχίζεται η αδράνεια από πλευράς πολιτείας. Ο ΟΑΣΑ εξακολουθεί να παρακολουθεί την περιουσία του να καταστρέφεται, ενώ στελέχη του δηλώνουν αναρμόδια να δράσουν. Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι έχει ενισχύσει την παρουσία δυνάμεων με μυστικούς αστυνομικούς σε περιοχές όπου παρατηρούνται συχνά περιστατικά επιθέσεων. Παρά ταύτα, σε ένα από τα νέα «στέκια» των βανδάλων, στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, σημειώθηκε χθες ακόμη ένα περιστατικό, στην καρδιά του μεσημεριού και μπροστά στα μάτια εργαζομένων και επιβατών των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες). Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι άγνωστοι κατέβασαν από ένα σταθμευμένο αρθρωτό λεωφορείο τους επιβάτες και τον οδηγό τους, μπήκαν μέσα και έσπασαν 4 επικυρωτικά μηχανήματα. Την ίδια ώρα περίπου, ομάδα αγνώστων επιβιβάστηκε στην ίδια περιοχή, στη στάση «Γαρδένια», σε άλλο αρθρωτό λεωφορείο και με ηλεκτρικά τρυπάνια έκανε τρύπες στα επικυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το δεύτερο περιστατικό, μάλιστα, έλαβε χώρα χωρίς να το διαπιστώσει ο οδηγός, ο οποίος ενημερώθηκε από τους επιβάτες. Συνολικά χθες ο ΟΑΣΑ «είδε» 7 από τα επικυρωτικά του μηχανήματα να καταστρέφονται, τα 2 εκ των οποίων παλαιού τύπου, που εξυπηρετούσαν το χάρτινο εισιτήριο. Μία ημέρα νωρίτερα, στις 7.20 το απόγευμα της Τετάρτης, έξω από την ΑΣΟΕ (ακόμη ένα σημείο συχνών επιθέσεων) ομάδα νεαρών σταμάτησε διερχόμενο λεωφορείο των ΟΣΥ, το έβαψε με σπρέι και κόλλησε αφίσες.

Ο νέος εξοπλισμός μπορεί να είναι ακόμη ασφαλισμένος και την αντικατάστασή του να αναλαμβάνει ο ανάδοχος του έργου, ωστόσο οι συστηματικές καταστροφές φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση της πλήρους λειτουργίας του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σημειώνεται ότι το κόστος καθενός από τα 6.500 επικυρωτικά μηχανήματα που τοποθετούνται στα λεωφορεία ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, ενώ οι πύλες (εισόδου – εξόδου) που βρίσκονται στους σταθμούς του μετρό (επίσης συχνά θύματα βανδάλων) στοιχίζουν 5.000 ευρώ εκάστη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή