Έρευνα σε βάρος Ομπάμα για τηλεφωνικές υποκλοπές διέταξε ο Τραμπ

Έρευνα σε βάρος Ομπάμα για τηλεφωνικές υποκλοπές διέταξε ο Τραμπ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας από το Κογκρέσο να ερευνήσει τους ισχυρισμούς του πως ο Ομπάμα είχε διατάξει να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του Αμερικανού μεγιστάνα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. 

Το γραφείο τύπου του Τραμπ ανέφερε πως ο νέος πρόεδρος θα ερευνήσει περαιτέρω και την πιθανή κατάχρηση εξουσίας από τον Ομπάμα σχετικά με τους ισχυρισμούς ύπαρξης παρέμβασης των Ρώσων στην προεκλογική διαδικασία.

Ο Τραμπ μοιράστηκε τις προθέσεις του με το αγαπημένο του μέσο, δηλαδή με μια σειρά από tweets, χωρίς να προσφέρει όμως κανένα περαιτέρω στοιχείο. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του Μπαράκ Ομπάμα, σχολίασε μόνο πως: «Ο κ. Ομπάμα ποτέ δεν διέταξε την παρακολούθηση κάποιου Αμερικανού πολίτη».

Ο κ. Τραμπ μάλιστα παρομοίασε την πιθανή παρακολούθησή του σκάνδαλο «Νίξον/Γουότεργκειτ».

Οι ισχυρισμοί του προέδρου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ζήτησαν στοιχεία που να τους αποδεικνύουν, όμως ο Λευκός Οίκος δεν έχει προχωρήσει σε τεκμηρίωση των ισχυρισμών ακόμα.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε: «Αναφορές σχετικά με πιθανές έρευνες που εκκίνησαν με πολιτικά κίνητρα, λίγο πριν τις εκλογές του 2016, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κογκρέσου να ασκήσουν την ελεγκτική του αρμοδιότητα ώστε να διαλευκάνουν κατά πόσον υπήρξε κατάχρηση της εκτελεστικής εξουσίας κατά το 2016, ως μέρος της έρευνάς τους σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές».

«Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε ο πρόεδρος πρόκειται να προβούν σε περαιτέρω σχόλια μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες», προσέθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή