ΚΟΣΜΟΣ

Διαρροή ηλεκτρονικού «οπλοστασίου» της CIA

A.P.

«Μυστική βάση χάκερ της CIA, με αποστολή την υποκλοπή ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών δεδομένων», υποστηρίζει ότι βρίσκεται στο αμερικανικό προξενείο της Φρανκφούρτης η οργάνωση WikiLeaks, που δημοσίευσε χθες χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα του Κέντρου Κυβερνοπληροφόρησης της CIA. Σε χθεσινή της ανακοίνωση η WikiLeaks υποστηρίζει ότι το υλικό, το οποίο χαρακτηρίζει «εργαλειοθήκη για χάκερ στην υπηρεσία της κυβέρνησης», περιήλθε στην κατοχή της από τα χέρια υπαλλήλου της CIA. Η WikiLeaks έχει επανειλημμένως διαρρεύσει μεγάλο όγκο εγγράφων του υπουργείου Εξωτερικών και του Πενταγώνου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΛΟΝΔΙΝΟ. Χιλιάδες έγγραφα που φέρεται να προήλθαν από το Κέντρο Κυβερνοπληροφόρησης της CIA δημοσίευσε χθες στο Διαδίκτυο η ιστοσελίδα WikiLeaks, προσφέροντας σπάνια εικόνα της «εργαλειοθήκης» των αμερικανικών υπηρεσιών παρακολούθησης του Ιντερνετ.

Ειδικοί, οι οποίοι άρχισαν χθες να εξετάζουν τα έγγραφα, ανέφεραν ότι αυτά μοιάζουν γνήσια. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει σημάνει συναγερμός στα γραφεία της CIA. Δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν μάθαινα ότι πολλές σταδιοδρομίες τελείωσαν», λέει ο Τζέικ Ουίλιαμς, ειδικός ασφαλείας δικτύων της εταιρείας Rendition Infosec στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Αν η γνησιότητα των εγγράφων επιβεβαιωθεί, η δημοσιοποίησή τους θα αποτελέσει άλλον έναν κόλαφο για την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών. Η ιστοσελίδα WikiLeaks, που ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάντζ, έχει επανειλημμένως ταπεινώσει την Ουάσιγκτον μέσω της διαρροής τεράστιου όγκου διαβαθμισμένων εγγράφων από το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών.

Τα WikiLeaks, που άφηναν τους τελευταίους μήνες μυστηριώδη υπονοούμενα για τη χθεσινή διαρροή, ανέφεραν σε εκτενή τους ανακοίνωση ότι τα έγγραφα περιγράφουν με ακρίβεια το «οπλοστάσιο» της CIA, που επιτρέπει στην υπηρεσία να διεισδύει σε δίκτυα υπολογιστών. Τα έγγραφα φαίνεται ότι κυκλοφόρησαν μεταξύ Αμερικανών κυβερνητικών χάκερ, προτού προωθηθούν από άγνωστη πηγή στα WikiLeaks.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ