«Έσβησε» το Άγαλμα της Ελευθερίας

«Έσβησε» το Άγαλμα της Ελευθερίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια προσωρινή διακοπή ηλεκτροδότησης βύθισε στο σκοτάδι το Άγαλμα της Ελευθερίας στην νήσο της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τρίτης.

Η διακοπή ήταν ξαφνική και είχε διάρκεια περίπου μιας ώρας, μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του αγάλματος. Μόνο το στέμμα και ο πυρσός παρέμειναν φωτισμένοι κατά τη διάρκεια της διακοπής.

Όπως αναφέρει το CNN, η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων υποστήριξε σχετικά με το θέμα ότι ένα τμήμα του συστήματος ηλεκτροδότησης υπέστη μια «μη προγραμματισμένη διακοπή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, αίτιο της διακοπής αποτέλεσαν κατά πάσα πιθανότητα εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται στο σημείο για την ενεργοποίηση μιας ηλεκτρικής γεννήτριας έκτακτης ανάγκης, η οποία τοποθετείται προληπτικά ύστερα από τις καταστροφές που προκάλεσε στην περιοχή ο τυφώνας Σάντι.

Φυσικά το γεγονός της διακοπής αυτής δεν πέρασε απαρατήρητο, αντίθετα προκάλεσε «βροχή» αναρτήσεων, σχολίων και φωτογραφιών από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έλειψαν βέβαια οι συνειρμοί για την διακυβέρνηση Τραμπ και την ανελευθερία του Τύπου αλλά και το ότι η εν λόγω διακοπή συνέβη την παραμονή της Παγκόαμιας Ημέρας των Γυναικών, για τις οποίες οι θέσεις του νέου Αμερικανού προέδρου έχουν συχνά προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή