Κάλυψη Σταθάκη στον CEO του ΔΕΣΦΑ για το «χρυσό» εφάπαξ

Κάλυψη Σταθάκη στον CEO του ΔΕΣΦΑ για το «χρυσό» εφάπαξ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη κάλυψη παρείχε στον επικεφαλής του Διαχειριστή του Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) κ. Σωτήρη Νίκα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, προφανώς γιατί είναι μεγάλο το βάρος του ξηλώματος δύο διοικήσεων εποπτευόμενων εταιρειών μέσα σε ένα μήνα για κατάχρηση της θέσης τους προς ίδιον όφελος. «Η προαγωγή πριν από τη συνταξιοδότηση, στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα που είχε ανακύψει στον ΑΔΜΗΕ» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό real fm και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που καταγγέλλει η Ν.Δ. και έχουν περιληφθεί σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Σκρέκα δεν ισχύουν κατά τα 2/3 και θα απαντηθούν όλα, ένα προς ένα, όταν η ερώτησή του συζητηθεί στην Ολομέλεια. «Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς. Οταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας, όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών όπου έγιναν κάποια πράγματα που αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε» συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος στη στάση που κράτησε η κυβέρνηση στο θέμα της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, όταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αύξησαν τις αμοιβές τους στις 20.000 ευρώ και μάλιστα αναδρομικά, διασφαλίζοντας έκαστος και ένα «πακέτο» 100.000 ευρώ. Μιλώντας λίγο αργότερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «δεν αποτελεί ατόπημα η περίπτωση προαγωγής πριν από τη συνταξιοδότηση στον ΔΕΣΦΑ» και διαχώρισε πλήρως την περίπτωση με αυτή του ΑΔΜΗΕ, «υπόθεση που η κυβέρνηση έδωσε αμέσως το στίγμα της» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες και ο ΔΕΣΦΑ, στην οποία αναφέρεται ότι είναι αναληθές ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «έδωσε προαγωγή και χρυσό εφάπαξ» στον εαυτό του. Ο ΔΕΣΦΑ δεν διαψεύδει το γεγονός της προαγωγής του κ. Νίκα, αλλά το συνδέει με το καταστατικό της εταιρείας. «Δεδομένου ότι, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας (Π.Δ. 33/2017, ΦΕΚ Α΄ 31), ο διευθύνων σύμβουλος είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο αυτής, η αποζημίωσή του καθορίστηκε στο ύψος των αποδοχών των εργαζομένων της εταιρείας της ανώτατης διευθυντικής βαθμίδας, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση του ΔΕΣΦΑ» αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία παραθέτει και σειρά άλλων στοιχείων για να στηρίξει τη νομιμότητα του θέματος, προσπερνώντας τις ηθικές διαστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή