Ανακαινίζονται τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας

Ανακαινίζονται τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία συγκέντρωσης των απαραίτητων αδειών προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες διαμόρφωσής του.Την ίδια στιγμή υφιστάμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Αθήνα υλοποιούν προγράμματα ανανέωσης ή και εκσυγχρονισμού των μονάδων τους (Intercontinental, «Μεγάλη Βρεταννία», King George κ.ά.), περιμένοντας μια καλή καλοκαιρινή σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στο νέο ξενοδοχείο, θα είναι 4 αστέρων και θα λειτουργήσει σε κτίριο όπου στεγάζονταν γραφεία και καταστήματα, επί της οδού Φιλελλήνων 30-32. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», για το κτίριο, που είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας ΜΑΜΑΛΕΜΑ Α.Ε., εγκρίθηκε, πρόσφατα, η μελέτη αλλαγής χρήσης του σε ξενοδοχείο από τη Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επίσης, η ιδιοκτήτρια εταιρεία εξασφάλισε ομόφωνη γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Αττικής.

Εκσυγχρονισμός

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ξενοδοχείου Intercontinental, επί της Λεωφόρου Συγγρού. Οπως αναφέρει στην «Κ» ο γενικός διευθυντής του, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο προϋπολογισμός του προγράμματος, που θα τρέξει εν λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, θα ανέλθει σε 3 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2019 και περιλαμβάνει την ανακαίνιση των δωματίων σε τρεις ορόφους του ξενοδοχείου. Εξάλλου, επενδυτικό πρόγραμμα υλοποιείται αυτή την περίοδο και στα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία» και King George. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή των ξενοδοχείων, Τιμ Ανανιάδη, ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Ως γνωστόν, στα ξενοδοχεία για τα οποία επίκειται η υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό τους περιλαμβάνονται επίσης το Μetropolitan, του ομίλου Χανδρή, επί της Λεωφόρου Συγγρού και ο «Αστέρας Βουλιαγμένης», ενώ θα ακολουθήσει, πιθανότατα εντός του 2018, και ο εκσυγχρονισμός του ξενοδοχείου Hilton Aθηνών.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Αlexandros που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Μαβίλη. Το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας του ομίλου Airotel.

Από την πλευρά του ο όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη υλοποίησε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ξενοδοχείου Divani Palace Acropolis. Το πρόγραμμα περιελάμβανε την πλήρη ανακαίνιση του λόμπι και του μπαρ, καθώς και όλων των δωματίων του ξενοδοχείου. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2016 και είχε προϋπολογισμό 4 εκατ. Ο προϋπολογισμός της δεύτερης φάσης του προγράμματος έφθασε σε 3 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή