Υεμένη: 26 στρατιώτες σκοτώθηκαν από ρουκέτες των σιιτών ανταρτών

Υεμένη: 26 στρατιώτες σκοτώθηκαν από ρουκέτες των σιιτών ανταρτών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 26 στρατιώτες των δυνάμεων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Υεμένης σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν οι ρουκέτες που εκτόξευσαν αντάρτες χθες έπληξαν το τέμενος ενός στρατοπέδου ανατολικά της Σαναά, γνωστοποίησε το νοσοκομείο της πόλης Μαρίμπ.

Η επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι αντάρτες μέσω του πρακτορείου Τύπου που ελέγχουν, στοχοθέτησε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής το τζαμί του στρατοπέδου Κοφέλ, στην περιοχή Σάρουα, η οποία υπάγεται στην επαρχία Μαρίμπ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η επίθεση έγινε με ρουκέτες τύπου Κατιούσα, διευκρίνισε ένας αξιωματικός στην επαρχία Μαρίμπ, μεγάλο μέρος της οποίας έχει ανακαταληφθεί από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Η Σάρουα βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της επαρχίας, η οποία γειτονεύει με το ανατολικό τμήμα της Σαναά, που παραμένει στα χέρια των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Τον απολογισμό των νεκρών έδωσε το γενικό νοσοκομείο της Μαρίμπ έπειτα από την απομάκρυνση των θυμάτων, που διήρκεσε ώρες, αναφέρει το ΑΠΕ.

Μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Saba που ελέγχουν, οι σιίτες αντάρτες ανέφεραν ότι η επίθεση εναντίον του στρατοπέδου Κοφέλ έγινε με ρουκέτες "Zilzal-1" και κατόπιν ακολούθησαν βολές του πυροβολικού.

«Δεκάδες απανθρακωμένα πτώματα στρατιωτών απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις», έγραψε το πρακτορείο, χωρίς να αναφέρει ότι ο στόχος του βομβαρδισμού ήταν ένα τέμενος.

Η γραμμή του μετώπου στην περιοχή Σάρουα είναι αμετακίνητη επί μήνες, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν καταφέρνουν να περάσουν τις θέσεις των ανταρτών και να κινηθούν προς την πρωτεύουσα Σαναά, την οποία ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες και οι σύμμαχοί τους, μονάδες του στρατού πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή