Μίκης Θεοδωράκης: «Μεταξύ λαού και εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε εξουσία»

Μίκης Θεοδωράκης: «Μεταξύ λαού και εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε εξουσία»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του.

Ο συνθέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», εξαπολύει δριμύ «κατηγορώ» κατά του κ. Τσίπρα, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την στιγμή που βρέθηκε στο σταυροδρόμι να επιλέξει τον λαό ή την κυβέρνηση έκανε την επιλογή του και προχώρησε προς την κατάκτηση της εξουσίας».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει πως πριν τις εκλογές του 2012 δέχθηκε επίσκεψη από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο, οι οποίοι του πρότειναν να συνεργαστούν. Ο συνθέτης απάντησε πως «τα κόμματα στην Ελλάδα είναι σαν βαγόνια ενός τρένου που κινείται πάνω στις ράγες που έχει τοποθετήσει η ΕΟΚ και το ΔΝΤ».

Στη συνέχεια, προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα πως εάν το κόμμα του πάρει την εξουσία χωρίς να έχει διαμορφώσει πρώτα ένα σαφές πλάνο δράσης, θα πρόκειται περί «τυχοδιωκτισμού», που μόνο αποτέλεσμα θα έχει «την καταστροφή της χώρας και τον εξευτελισμό της Ελληνικής Αριστεράς».

Ο κ. Θεοδωράκης αποκαλύπτει πως στη συνέχεια συμφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ στον σχηματισμό του Μετώπου Ε.ΛΑ.Δ.Α (Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) ως πρώτο βήμα για τη δημιουργία Παλλαϊκού Μετώπου και μαζί με τον Μανώλη Γλέζο και τον Γιώργο Κασιμάτη, καλώντας το λαό σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12 Φεβρουαρίου 2012.

Σύμφωνα με τα όσα διηγείται ο κ. Θεοδωράκης, είχε συμφωνηθεί μόλις η συγκέντρωση θα έφθανε στον 'Αγνωστο Στρατιώτη, θα έβγαινε από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που «θα ενώνονταν» με το νέο σχήμα, κάτι που δεν συνέβη εν τέλει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την στιγμή που βρέθηκε στο σταυροδρόμι να επιλέξει τον λαό ή την κυβέρνηση έκανε την επιλογή του και προχώρησε προς την κατάκτηση της εξουσίας», προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ΠΑΣΟΚ κατά βάθος».

«Το μόνο κόμμα που αντέχει είναι η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ που ζεί και βασιλεύει και στον ΣΥΡΙΖΑ -και ο Τσίπρας ΠΑΣΟΚ είναι κατά βάθος-», ανέφερε συγκεκριμένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή