Πολύτιμη ισοπαλία 1-1 της Εθνικής στο Βέλγιο

Πολύτιμη ισοπαλία 1-1 της Εθνικής στο Βέλγιο

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Ελλάδος στάθηκε όρθια στις Βρυξέλλες, παίρνοντας πολύτιμη ισοπαλία με 1-1 από την ισχυρότερη ομάδα του 8ου ομίλου, το Βέλγιο, παραμένοντας στη 2η θέση και κοιτάζοντας με αισιοδοξία τη συνέχεια.

O Μίκαελ Σκίμπε ξεκίνησε με τους Καπίνο, Τζαβέλλα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη, Ταχτσίδη, Σάμαρη, Φορτούνη, Μάνταλο, Σταφυλίδη, Μήτρογλου και η ελληνική ομάδα έθεσε από το πρώτο λεπτό τους δικούς της κανόνες στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας κοντά τις γραμμές και με πειθαρχία που θύμισε εποχές Ρεχάγκελ.

Το Βέλγιο παρατάχθηκε χωρίς τους Αζάρ, Ντε Μπρόινε, Μενιέ, Κομπανί, αλλά με τους Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Σιμάν, Βερτόνγκεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί, Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου. Η ομάδα του  του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, πήρε -όπως αναμενόταν- την κατοχή από πολύ νωρίς, όμως δεν μπορούσε να βρει εύκολα  διαδρόμους προς την εστία του Καπίνο.

Στο 13' ύστερα από σέντρα του κινητικότατου Μέρτενς, ο Φελαϊνί πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η Εθνική, όσο περνούσε ο χρόνος πατούσε πιο σίγουρα στο γήπεδο, αυξάνοντας την ψυχολογική πίεση στους Βέλγους, οι οποίοι απείλησαν ξανά στο 31' με νέα σέντρα, αυτή τη φορά από τον Καράσκο, με παραλήπτη πάλι τον Φελαϊνί, που με τακουνάκι δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Καπίνο.

Ο,τι δεν κατάφεραν οι Βέλγοι στο α' ημίχρονο, το πέτυχε η Ελλάδα με το ξεκίνημα του β' μέρους: ο Ταχτσίδης εκμεταλλεύθηκε ολιγωρία των γηπεδούχων, περίπου 15-20 μέτρα έξω από την περιοχή του Κουρτουά και με κεφαλιά έβγαλε τον Μήτρογλου τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Τσέλσι. Ο άσος της Μπενφίκα με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0 «παγώνοντας» το «Κινγκ Μπαουντουάν» των Βρυξελλών.

Οση ωριμότητα έδειξε ο Ταχτσίδης στη φάση του γκολ, τόσο επιπόλαια αντέδρασε στο 65', όταν με επιπόλαιο μαρκάρισμα, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Εθνική με 10 παίκτες. Οπως αναμενόταν, το Βέλγιο πήρε μέτρα στο χώρο, κλείνοντας την ελληνική ομάδα στα καρέ της. Παρά την είσοδο του Τζιώλη και του Ζέκα, το Βέλγιο αύξησε την πίεση.

Στο 74' έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μέρτενς βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, με τον διεθνή γκολκίπερ να απομακρύνει, όπως και στη συνέχεια δεύτερο σουτ από τον Λουκάκου. Στο 82' η ελληνική άμυνα απομάκρυνε άτσαλα, ο Βίτσελ επιχείρησε το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Εθνική συνέχισε να δέχεται κατά κύματα επιθέσεις και στο 89' η πίεση του Βελγίου απέδωσε. Ο Λουκάκου πήρε τη μπάλα έχοντας πλάτη τον Παπασταθόπουλο και με γύρισμα που θα ζήλευε και… παίκτης μπάσκετ, ισοφάρισε τον αγώνα σε 1-1. Δύο λεπτά μετά, πάλι ο άσος της Εβερτον έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Καπίνο έκανε μεγάλη επέμβαση με τη βοήθεια του Σταφυλίδη που έδιωξε.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζαβέλλας συναπλάκη με τον Λουκάκου και αποβλήθηκε, μια αποβολή που ουσιαστικά έφερε κέρδος αρκετά χαμένα λεπτά. Η λήξη του αγώνα βρήκε την ελληνική ομάδα να χαμογελά, αφού μια ισοπαλία στις Βρυξέλλες, κάθε άλλο παρά κακό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ναϊνγκολάν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (66' Ντεμπελέ), Λουκάκου, Καράσκο, Μέρτενς, Τσαντλί, Σιμάν (83' Μιραλάς).

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Σταφυλίδης, Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (92' Βέλλιος).

• Στα άλλα δύο ματς του ομίλου: Βοσνία / Ερζεγοβίνη – Γιβραλτάρ 5-0 και Κύπρος – Εσθονία 0-0.

• Η βαθμολογία σε 5 αγώνες: Βέλγιο 13, Ελλάδα 11, Βοσνία 10, Κύπρος 4, Εσθονία 4, Γιβραλτάρ 0.

• Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (9 Ιουνίου): Βοσνία – Ελλάδα, Εσθονία – Βέλγιο και Γιβραλτάρ – Κύπρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή