Λευκάδα: Εικόνες από βουνό και θάλασσα

Λευκάδα: Εικόνες από βουνό και θάλασσα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα πάτε για:

Πρόβα καλοκαιριού. Το νησί που συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω πλωτής γέφυρας είναι ιδανικό για τα ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα και, γιατί όχι, για τις πρώτες βουτιές. Αυτή την εποχή θα απολαύσετε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, όπως το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς, μακριά από την πολυκοσμία του καλοκαιριού.

Την πλούσια φύση και τα χωριά. Χαζέψτε το ήμερο τοπίο στα ανατολικά με τα φιορδ, τους κόλπους και τα Πριγκιπονήσια, ενώ στα δυτικά απολαύστε τα φημισμένα ηλιοβασιλέματα. Σταματήστε στο χωριό Εγκλουβή και στο οροπέδιο του Αγίου Δονάτου, όπου παράγονται εξαιρετικές φακές, στην Καρυά με το ωραίο λαογραφικό μουσείο, όπου θα μάθετε για την ιδιαίτερη καρσάνικη βελονιά, και καταλήξτε στο ακρωτήρι του Λευκάτα με τον φάρο. Στην ανατολική ακτή, πάνω από το Νυδρί, εντοπίστε τον καταρράκτη του Δημοσάρη, που αυτή την εποχή χαλάει τον κόσμο με την ορμή του (ωραία πεζοπορία 20 λεπτών).

Λευκάδα: Εικόνες από βουνό και θάλασσα-1

Την τσίγκινη πόλη. Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό της, η πόλη είναι δροσερή ακόμα και το καλοκαίρι, την άνοιξη όμως θα έχετε τον χρόνο για να ευχαριστηθείτε περιπάτους στα δρομάκια με τα πολύχρωμα σπίτια φτιαγμένα από λαμαρίνα για προστασία από τους σεισμούς, τις ανθισμένες γλάστρες και τις μπουγάδες που στεγνώνουν στον ήλιο. Επισκεφτείτε τους πανέμορφους ναούς της και το αρχαιολογικό μουσείο, απολαύστε έναν καφέ στην ωραία πλατεία, την πλακόστρωτη οδό Μελά ή την Αγγέλου Σικελιανού και περπατήστε στον δυτικό μόλο, για να χαζέψετε το κανάλι και τη λιμνοθάλασσα της Γύρας. Ενας περίπατος στο κάστρο της Αγίας Μαύρας επίσης επιβάλλεται.

Το Πάσχα στη Λευκάδα

Το Μ. Σάββατο, αμέσως μετά την καμπάνα της Πρώτης Ανάστασης, από τα μπαλκόνια και τις αυλές οι Λευκαδίτες και οι επισκέπτες πετούν τα «Κομμάτια» τους, μικρά πήλινα αγγεία που σπάζοντάς τα ξορκίζουν το πένθος και υποδέχονται τη χαρά. Και αν δεν διαθέτετε κανάτια για να συμμετάσχετε στο έθιμο, κανένα πρόβλημα: ο Δήμος Λευκάδας σάς τα προμηθεύει από νωρίς το πρωί του Μ. Σαββάτου.

Μετάβαση

Η Λευκάδα απέχει 357 χλμ. από την Αθήνα και 376 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Το κόστος για διόδια και βενζίνη υπολογίζεται στα 110 ευρώ και 86 ευρώ αντίστοιχα, με επιστροφή.

Διαμονή-Φαγητό

• Θωμαΐς Boutique Hotel (Επίσκοπος Νικιάνας, τηλ. 26450-71985, www.villathomais.com). Κομψά δωμάτια και σύγχρονες παροχές. Από 70 ευρώ με πρωινό.

• Hotel Lefkas (πόλη Λευκάδας, τηλ. 26450-23916, www.hotel-lefkas.gr). Προσεγμένα δωμάτια στην πόλη. Από 80 ευρώ. 

• Ionian Blue (τηλ. 26450-29029). Απλά δωμάτια διάφορων τύπων και πισίνες με θέα στη θάλασσα. Από 160 με ημιδιατροφή.

• Ράχη (Εξάνθεια, τηλ. 26450-99439, rachi.gr). Ταβέρνα με καλές πρώτες ύλες, ξυλόφουρνο και απίθανο μπαλκόνι με θέα στο Ιόνιο και στο ηλιοβασίλεμα.

• Παύλος (Χαραδιάτικα, τηλ. 26450-95296). Για αξέχαστα κρεατικά: κοκορέτσι, κοντοσούβλι, φριγαδέλι.

• Για ψάρια και θαλασσινά στον Ξούρα (Λυγιά, τηλ. 26450-71312) και στον Μηνά (Νικιάνα, τηλ. 26450-71480).

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo: www.booking.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή