Στουρνάρας: Κίνδυνος εκτροχιασμού αν δεν κλείσει άμεσα η αξιολόγηση

Στουρνάρας: Κίνδυνος εκτροχιασμού αν δεν κλείσει άμεσα η αξιολόγηση

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ζήτησε για άλλη μια φορά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας προειδοποιώντας ότι οι καθυστερήσεις θέτουν «εν αμφιβόλω όλους ανεξαιρέτως τους στόχους του τρέχοντος έτους, αναπτυξιακούς, δημοσιονομικούς, χρηματοπιστωτικούς».

Πρόκειται για την πιο εμφατική παρέμβαση – προειδοποίηση που πραγματοποιεί ο διοικητής της ΤτΕ το τελευταίο διάστημα και η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ολικής ανατροπής της πορείας της οικονομίας και κατ’ επέκταση της χώρας. Μιλώντας σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή υπογράμμισε ότι «απαιτείται η άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία έχει καθυστερήσει περισσότερο από ένα έτος. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί αβεβαιότητα, που έχει αρχίσει εδώ και μήνες να επιδρά δυσμενώς σε όλους τους δείκτες της οικονομίας, θέτοντας εν αμφιβόλω όλους ανεξαιρέτως τους στόχους του τρέχοντος έτους, αναπτυξιακούς, δημοσιονομικούς, χρηματοπιστωτικούς».

Παράλληλα ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου αλλά και την σημασία της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή