Σταθάκης: «Μεταρρύθμιση δεν σημαίνει απορρύθμιση»

Σταθάκης: «Μεταρρύθμιση δεν σημαίνει απορρύθμιση»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μεταρρύθμιση δεν σημαίνει απορρύθμιση» τόνισε ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που δρομολογούνται στον τομέα της ενέργειας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή «Κρίση- Μεταρρυθμίσεις- Ανάπτυξη» που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας στο Κοινοβούλιο.

«Ο τομέας της ενέργειας αλλάζει» σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι σε αυτήν την κατεύθυνση ενισχύονται οι ανεξάρτητες αρχές, διαχωρίζονται τα δίκτυα από τις υποδομές και, τέλος, ανοίγει η αγορά με τη θέσπιση κανόνων, στόχος των οποίων είναι η καλή λειτουργία του ανταγωνισμού σε όλους τους επί μέρους τομείς της ενέργειας. Τόνισε ακόμη ότι πυλώνας της μεταρρύθμισης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ τομή θα αποτελέσει η εισαγωγή μιας νέας μορφής επιχειρηματικότητας, ο λεγόμενος ενεργειακός συνεταιρισμός που αποτελεί πάγια τακτική σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

«Παλαιότερα ο όρος μεταρρύθμιση είχε προοδευτικό πρόσημο, αλλά τα τελευταία χρόνια πήρε μια άλλη χροιά, η απορρύθμιση βαφτίστηκε μεταρρύθμιση» τόνισε από την πλευρά του ο Χρήστος Μπγιάλας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, ο Χρ. Μπλιάγας έκανε λόγο για «στρεβλή ανάπτυξη με δανεικά» προσθέτοντας ότι «είχαμε βολευτεί όλοι σε μια εικονική πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή