Teleperformance Greece: Ένα πολυπολιτισμικό εργασιακό περιβάλλον

Teleperformance Greece: Ένα πολυπολιτισμικό εργασιακό περιβάλλον

4' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• Μια αξιόπιστη εταιρεία μέσα στην κρίση!!! Νέες εγκαταστάσεις, πολύ θετικό εργασιακό κλίμα παρά το δύσκολο αντικείμενο εργασίας και παροχές που ξεφεύγουν από τα ελληνικά δεδομένα! 

• Οι παροχές και η εκπαίδευση είναι συνεχείς και το κλίμα σε ένα δύσκολο αντικείμενο εργασίας γίνεται ευχάριστο. Πραγματικά ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις μου! 

• Το γεγονός ότι δεν γίνονται διακρίσεις σε ηλικία και ιδιαιτερότητες ανάμεσα στους υπαλλήλους και επίσης ότι η εταιρεία είναι ευαισθητοποιημένη σε δράσεις που αφορούν το περιβάλλον και φιλανθρωπίες (make a wish, earth hour, μαραθώνιος κλπ.).

Η Teleperformance Greece ιδρύθηκε το 1989 και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών «Multichannel customer experience management outsourcing» στην Ελλάδα. Μέλος του πολυεθνικού Ομίλου της Teleperformance, η Teleperformance Greece αποτελεί το διαχειριστικό κέντρο του Ομίλου για τη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Από το 2004 λειτουργεί ως Multilingual Hub για υπηρεσίες τηλεφωνικής υποστήριξης και πλέον εξυπηρετεί από την Αθήνα 137 χώρες σε 35 γλώσσες, απασχολώντας άνω των 4.800 υπαλλήλων από τους οποίους σχεδόν 3.400 είναι αλλοδαποί, από 91 διαφορετικές εθνικότητες.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία παρέχει πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης από την πρώτη μέρα εργασίας που περιλαμβάνει οφθαλμολογική κάλυψη, κάλυψη εξόδων για ψυχολογική υποστήριξη και διαγνωστικές εξετάσεις (δωρεάν check up, ιατρικές επισκέψεις κλπ.). Οι εργαζόμενοι επίσης δικαιούνται ετησίως μία επίσκεψη σε οδοντογιατρό.

Η εταιρεία καλύπτει επίσης τα έξοδα καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τα παιδιά των εργαζομένων ή εναλλακτικά φροντίζει για την καθημερινή τους απασχόληση το καλοκαίρι, με λεωφορείο που παραλαμβάνει τα παιδιά το πρωί από την εταιρεία για τις δραστηριότητες και τα επιστρέφει το απόγευμα για να γυρίσουν σπίτι με τους γονείς τους. Επιπλέον, παρέχεται γραφική ύλη για τα παιδιά των εργαζομένων. Με την έναρξη του σχολείου οι γονείς φέρνουν τις λίστες με τη γραφική ύλη που οι δάσκαλοι/καθηγητές δίνουν στα παιδιά και το τμήμα HR την επόμενη ημέρα τους έχουν έτοιμες τις σακούλες με τα προϊόντα προς παράδοση. Κάθε χρόνο παραδίδονται 400 λίστες!

Στο πλαίσιο αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας καθημερινά, οι «high performers» βραβεύονται σε μηνιαία βάση, τόσο ηθικά όσο και χρηματικά αλλά και με τη δωρεάν εγγραφή στο πρόγραμμα «The entertainer» ώστε να επωφεληθούν από τις 1+1 προσφορές σε μια πληθώρα καταστημάτων.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η Teleperformance Greece υποστηρίζει και προβάλλει τη διαφορετικότητα. Με στόχο να φέρει κοντά τους ομοεθνείς, να ενισχύσει το networking αλλά και να βοηθήσει τις υπόλοιπες εθνικότητες να γνωρίσουν τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα της κάθε κουλτούρας, οργανώνονται στην εταιρεία, με άξονα τη γαστρονομία,  σημαντικές εκδηλώσεις με φαγητό, μουσική, χορό, κατά τις οποίες η κουζίνα γίνεται αφορμή συνάντησης, συνδιαλλαγής και αλληλογνωριμίας. Η εταιρεία οργανώνει πρωτότυπες πρωτοβουλίες και προγράμματα για προσαρμογή και κοινωνικοποίηση των εργαζομένων, όπως το «Alternative Athens», όπου οι νέοι και κυρίως οι ξένοι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελληνική Κουλτούρα και την Αθήνα μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι-κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο κέντρο της Αθήνας.

Υπέρηχος μέσα στην εταιρεία

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας για την πρόληψη και τηνκαταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, η εταιρεία προσφέρει κάθε χρόνο εντός των εγκαταστάσεών της σε όλες τις εργαζόμενές της δωρεάν υπερήχους μαστών. Σε συνεργασία με διαγνωστικές κλινικές και νοσοκομεία, για 1 μήνα φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και υπερηχογράφους με σκοπό κάθε υπάλληλος να μπορεί εντελώς δωρεάν να εξεταστεί κατά τη διάρκεια της εργασίας της. Κάθε έτος εξετάζονται εντός της εταιρείας τουλάχιστον 500 γυναίκες.

Transforming Passion to Excellence

Μέλος του πολυεθνικού ομίλου της Teleperformance, της μεγαλύτερης Εταιρείας παροχής υπηρεσιών outsourced omnichannel customer experience management, η Teleperformance Greece αποτελεί την  ηγέτιδα δύναμη των Multilingual Euro-Hubs στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η φετινή μας διάκριση στον διαγωνισμό «Best Workplaces in Greece» σφραγίζει την πολυετή προσπάθεια της Διοίκησης για ένα ευχάριστο και δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον.

Με παρουσία στην Ελλάδα από το 1989 και απασχολώντας περισσότερους από 4.800 υπαλλήλους από 91 εθνικότητες, η Εταιρεία μας έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την πολυπολιτισμικότητα που αποτελεί μια από τις βασικότερες προκλήσεις για εμάς. Γι' αυτό και η διάκρισή μας ως «Best Workplace in Greece» μας ικανοποίει ιδιαίτερα και μας κάνει περήφανους καθώς αναγνωρίζει τις καθημερινές μας προσπάθειες για συνεχή ικανοποίηση των εργαζομένων μας που προέρχονται από δεκάδες διαφορετικές κουλτούρες.

Με γνώμονα το σεβασμό για την προσωπικότητα, την ανάδειξή της μέσα από την ομάδα, την ενσωμάτωσή της μέσω της ενσυναίσθησης και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος, αποκτάται η αίσθηση του “ανήκειν” στο φιλόξενο περιβάλλον της Τeleperformance. Προγράμματα για τα παιδιά των εργαζομένων, ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, αθλητικές εκδηλώσεις, ταξίδια καθώς και ποικίλες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αποτελούν ένα μικρό μέρος των πρωτοβουλιών του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας. Η βράβευση αυτή αντιπροσωπεύει τη φωνή  και τις προσπάθειες των ανθρώπων μας και δεν θα μπορούσε παρά να μας δώσει κίνητρο και δύναμη ώστε να δεσμευτούμε στο να αυξήσουμε την ικανοποίησή τους, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα χαμόγελα. Η βράβευση αυτή ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους ανθρώπους μας.

Σας ευχαριστούμε…..

Τριάνταφυλλος Αλεξόπουλος

Teleperformance Greece: Ένα πολυπολιτισμικό εργασιακό περιβάλλον-1

Director of Human Resources

Εταιρία

Teleperformance Greece

Κατάταξη στη λίστα

6 (250 + εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

7

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Υπηρεσίες Τηλεφωνικής Υποστήριξης

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

4.808

Τζίρος (2015)

109.300.000 €

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

38.6%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

1552/1386

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

220

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

43%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

Teleperformance Greece: Ένα πολυπολιτισμικό εργασιακό περιβάλλον-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή