Πλαίσιο Computers: Ένα εξαιρετικό πλαίσιο συνεργασίας

Πλαίσιο Computers: Ένα εξαιρετικό πλαίσιο συνεργασίας

4' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πλαίσιο είναι μια ελληνική εταιρεία με αντικείμενο το εμπόριο Η/Υ, προϊόντων τεχνολογίας και ειδών γραφείου. Το πρώτο κατάστημα Πλαίσιο άνοιξε τις πόρτες του το 1969, στην οδό Στουρνάρη σε 12 τ.μ. και σήμερα, 48 χρόνια μετά, διαθέτει 23 καταστήματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, 22.500 τ.μ. υπερσύγχρονο κέντρο logistics στη Μαγούλα  και απασχολεί  περισσότερους από 1.200 εργαζομένους.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία επενδύει μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς της στην προσωπική επαφή με τους συνεργάτες. Γι’ αυτό το λόγο, υπάρχει εργαζόμενη από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού που κάνει καθημερινά επισκέψεις στα καταστήματα της εταιρείας, προσφέροντας υποστήριξη σε θέματα εργασίας, αλλά και σε προσωπικά ζητήματα των εργαζομένων. Το Πλαίσιο έχει επίσης δημιουργήσει τη δική του τράπεζα αίματος για την κάλυψη έκτακτων αναγκών όλου του προσωπικού, αλλά και των συγγενικών μελών του.

Για το Πλαίσιο είναι πολύ σημαντική η σωματική κινητοποίηση και η ευεξία των εργαζομένων του. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο γυμναστήριο, -που λειτουργεί 24/7- στα κεντρικά γραφεία στη Μαγούλα, αλλά και στα γραφεία του call center στη Μεταμόρφωση, τα οποία είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα όργανα γυμναστικής. Πέρα από την αίθουσα οργάνων, πραγματοποιούνται ομαδικά προγράμματα Pilates, Kick Boxing και Cross Fit.

Οι νεόνυμφοι εργαζόμενοι λαμβάνουν δώρο χρηματικό ποσό ύψους €300-€1.000, ενώ με τη βάφτιση των νέων μελών στην οικογένειά τους προσφέρεται δώρο ύψους €200-€500. Η εταιρεία καλύπτει επίσης κάθε χρόνο τα έξοδα των παιδιών των εργαζομένων για σχολικά είδη.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Το Πλαίσιο αναπτύσσεται μαζί με τους ανθρώπους του, γι’ αυτό και η εξέλιξή τους είναι μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της εταιρείας. Ένα «φυτώριο ανθρώπων» έχει προκύψει μέσω εκπαιδεύσεων, coaching/mentoring και προγραμμάτων Leadership που οδηγούν στην ανέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού εκ των έσω, πραγματοποιώντας περισσότερες από 43.500 ώρες εκπαιδεύσεων. Κάθε χρόνο και μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου, τα πέντε καλύτερα καταστήματα με τις υψηλότερες πωλήσεις βραβεύονται με ομαδικές δραστηριότητες που επιλέγουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του καταστήματος, όπως rafting στον Λούσιο ποταμό, παραπέντε, δείπνο σε καλό εστιατόριο και διασκέδαση σε πίστα της Αθήνας.

Η εταιρεία, θέλοντας να ευχαριστήσει επιπλέον όλο το ανθρώπινο δυναμικό που συμμετείχε στην υλοποίηση του project της σχολικής περιόδου, διοργάνωσε μία μοναδική βραδιά διασκέδασης & επιβράβευσης με περισσότερους από 380 προσκεκλημένους. Οι αξίες και η κουλτούρα της εταιρείας, εκφράζονται περισσότερο από όλα μέσα από την ομάδα #plai_sou. Πρόκειται για τη δυναμική ομάδα εθελοντών της εταιρείας, η οποία συμμετέχει ενεργά σε δράσεις και ενέργειες με κοινωνικό χαρακτήρα με στόχο την αλλαγή μέσω της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ομάδα όνειρο:

Ένας από τους θεσμούς που έχει θεσπίσει το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι αυτός της Dream Team, ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για τους συνεργάτες, το οποίο αποτελεί κίνητρο καλής απόδοσης και κινητοποίησης. Η εκδήλωση οργανώνεται κάθε τρίμηνο και περιλαμβάνει τη βράβευση σε μια βραδιά όλο εκπλήξεις για τους εργαζομένους που ξεχώρισαν.

Η ημέρα βράβευσης περιλαμβάνει ένα προσωπικό πακέτο περιποίησης για τις γυναίκες και για τους άνδρες μια περιποίηση σε spa. Στη συνέχεια, σε ειδικό χώρο εκδηλώσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος βραβεύει προσωπικά κάθε εργαζόμενο, προσφέροντάς του ένα συμβολικό αναμνηστικό αστέρι, ενώ ένα χιουμοριστικό βίντεο, που έχει φτιαχτεί από συναδέλφους του, προβάλλεται για τον καθένα.

Η βραδιά συνεχίζεται σε αθηναϊκό κέντρο διασκέδασης μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Σε πληρώνει πάντα στην ώρα του, έχει όλες τις αποδοχές, άμα χρειάζεσαι βοήθεια είναι εκεί να σε βοηθήσει. Με βοήθησαν να πάρω άδεια για να κάνω εξωσωματική, έπαθα σκλήρυνση κατά πλάκας και με πήγαν σε κατάστημα πιο ήρεμο χωρίς πολλή πίεση.

•  Aσφαλίζει εκτός από εμάς που δουλεύουμε εδώ και τα παιδιά μας. Επίσης παρευρισκόμαστε σε εκδηλώσεις (π.χ. κοπή πίτας κ.α.) και σε άλλες γιορτές για τα παιδάκια μας τα οποία παίρνουν και έξτρα δώρα.

•  Κάθε χρόνο κάνει γιορτή για τα παιδιά μας με δώρα με διασκέδαση. Σχολική περίοδο δίνει δωροεπιταγή των 50 ευρώ για κάθε παιδί. Κάνουμε αγορές με πίστωση και με καλύτερες τιμές, υπάρχουν εκδηλώσεις κάθε χρόνο για τους εργαζόμενους με φαγητό, γλέντι και τραγούδι, ευχάριστο κλίμα στην εργασία μας με κατανόηση από του υπευθύνους μας, κατανόηση των προβλημάτων μας και στήριξη ανά πασά στιγμή, ιδιωτική ασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας και για όλη την οικογένεια.

•  Κάτι πολύ σημαντικό για όλους μας είναι η βράβευση των καλυτέρων υπαλλήλων  κάθε 3μηνο καθώς αναγνωρίζεται η δουλειά μας και μας δίνεται η ευκαιρία περά από το να πάρουμε το βραβείο μας, να γνωρίσουμε και συναδέλφους που έρχονται από όλη την Ελλάδα.

Εταιρία

Πλαίσιο Computers

Κατάταξη στη λίστα

9 (πάνω από 250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

7

Σεβασμός

8

Δικαιοσύνη

8

Περηφάνια

8

Συντροφικότητα

8

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εμπόριο Η/Υ, Προϊόντων Τεχνολογίας και Ειδών Γραφείου

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

1219

Τζίρος (2015)

267.796.016 Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

 20,5%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

626/412

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

35

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

24,6%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

Πλαίσιο Computers: Ένα εξαιρετικό πλαίσιο συνεργασίας-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή