Φρανκφούρτη by locals

4' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιείτε το ποτό σας σε ένα από τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο, κάντε βόλτες σε πάρκα και βοτανικούς κήπους, αλλά και μια στάση για ένα ποτήρι μηλίτη με θέα στον ποταμό Μάιν.

Günthersburgpark

Günthersburgpark, 60389  

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Βρίσκεται στο ανατολικό Nordend και είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα πάρκα της περιοχής, μια πράσινη όαση με σιντριβάνια, τεράστια παιδική χαρά και μια γιγαντιαία σεκόγια –κωνοφόρο δέντρο– η οποία είναι πολύ δημοφιλής σε ντόπιους και τουρίστες. Εδώ μπορεί να έρθει κανείς για χαλάρωση, παιχνίδι, αθλητικές δραστηριότητες ή ένα όμορφο πικνίκ στη φύση. 

– JOSEFINE WINKLER


Kaffeemacherei

Eckenheimer Landstrasse 70

Tηλ. +49 69-48008766

Δευτέρα-Παρασκευή 08.30-18.00

Σάββατο-Κυριακή 10.00-18.00

Καπουτσίνο: 2,50 ευρώ

Είναι μικρό –πραγματικά μικρό, μέσα χωράνε μόλις 8-10 άτομα–, αλλά πολύ χαριτωμένο καφέ. Το προσωπικό είναι πάντα διαθέσιμο για κουβεντούλα και για να σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα από τα ροφήματα του καταλόγου – ίσως κι ένα από τα λαχταριστά κέικ ή μπισκότα που φτιάχνονται καθημερινά. Και όλα αυτά υπό τους ήχους τζαζ! 

– KATHARINA OLSCHEWSKI


Fichtekränzi

Wallstrasse 5

Tηλ. +49 69-612778

Καθημερινά 17.00-00.00

Κυρίως πιάτα: από 10 ευρώ

Για αυθεντικές γεύσεις Φρανκφούρτης, επισκεφτείτε την παλιά γειτονιά Sachsenhausen και δοκιμάστε κρασί από μήλο, γλυκό (με χυμό πορτοκάλι) ή πικρό (με ανθρακούχο νερό). Το Fichtekränzi είναι ένα από τα παλιότερα εστιατόρια που σερβίρουν αυτό το είδος ποτού. Μακριά τραπέζια και πάγκοι από ξύλο γεμίζουν από ανθρώπους κάθε εθνικότητας, ηλικίας και κοινωνικής τάξης, οι οποίοι μιλούν δυνατά, τρώνε παραδοσιακά φαγητά και μερικές φορές τραγουδούν όλοι μαζί. Στο μενού τον πρώτο λόγο έχει το χοιρινό και ακολουθεί το «πράσινο» λουκάνικο με επτά βότανα. 

– ALEXANDRA SEPULVEDA


The Parlour

Zwingergasse 6

Δευτέρα-Σάββατο 19.00-02.00

Κοκτέιλ: 12 ευρώ

Ενα από τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο βρίσκεται κρυμμένο σε ένα μικρό δρομάκι του κέντρου. Μόλις μπείτε στο Parlour, θα αισθανθείτε σαν να διακτινιστήκατε στο καθιστικό ενός αγαπημένου φίλου και είστε έτοιμοι για χαλαρή κουβέντα και ποτό. Αν διαλέξετε να καθίσετε στο μεγάλο μπαρ, θα βλέπετε και τον μπάρμαν να ετοιμάζει τα υπέροχα κοκτέιλ. Η διακόσμηση είναι πολύ στυλάτη. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο χρυσαφί Chesterfield καναπές. 

– MARILIA PEFKIANAKI


Noord

Friedberger Landstrasse 119

Τηλ. +49 69-59799680

Τρίτη-Παρασκευή 10.30-19.00

Σάββατο 10.30-16.00

Μόνο μία ματιά στα προσεγμένα είδη του Noord αρκεί για να καταλάβετε ότι εδώ αγαπούν το design. Διαλέξτε δώρα για εσάς και τους φίλους σας και δείτε ιδέες διακόσμησης που θα εφαρμόσετε στο σπίτι σας. Ομορφα βάζα, κουβέρτες και μαξιλάρια για το καθιστικό, μεγάλη ποικιλία από σερβίτσια και λευκά είδη για την τραπεζαρία, αλλά και μικρά διακοσμητικά. Επίσης, θα βρείτε πολλές καρτ ποστάλ με πρωτότυπα σχέδια, ενώ δίπλα στο ταμείο θα ανακαλύψετε μια εξαιρετική συλλογή από κοσμήματα. 

– KATHARINA OLSCHEWSKI


Φρανκφούρτη by locals-1

Πύργος Δυτικού Λιμένα

Westhafenplatz 1

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά κτίρια που υπάρχουν στο παλιό δυτικό λιμάνι, το Westhafen Tower ξεχωρίζει με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του. Αναπτύσσεται σε 30 ορόφους και το γυάλινο κυλινδρικό κέλυφός του αγκαλιάζουν 3.500 τριγωνικά μεταλλικά στοιχεία. Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπόσημα της πόλης. Στους γύρω δρόμους θα δείτε επίσης μερικά από τα πιο πολυτελή και όμορφα σπίτια της πόλης, με μεγάλα ανοίγματα και θέα στο ποτάμι. 

– SEBASTIAN PREUSS


Bockenheimer Weinkontor

Schlossstrasse 92

Tηλ. +49 69-702031

Καθημερινά 18.00-01.00

Tάρτα Flammkuchen: 8 ευρώ

Παρότι είναι ένα από τα πιο παλιά και πιο αγαπημένα στέκια για κρασί, εγώ το έμαθα πρόσφατα, καθώς βρίσκεται κάτω από το επίπεδο μιας εσωτερικής αυλής, σε έναν χώρο που κάποτε στέγαζε ένα σιδεράδικο. Η μεταμόρφωσή του σε wine bar ήταν θεαματική, με αποτέλεσμα το νέο περιβάλλον να είναι πολύ άνετο και φιλικό. Στη λίστα του θα βρείτε περίπου 50 ετικέτες σε ποτήρι, ενώ εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα συνοδευτικά που σερβίρει. Δοκιμάστε τάρτα φλαμπέ, χούμους, μπρουσκέτα.

– JOSEFINE WINKLER


Das Bett

Schmidtstrasse 12

Tηλ. +49 69-60629873

Καθημερινά 20.30-00.00

Είσοδος: 10 ευρώ

Ωραία μουσική, ωραίος κόσμος, καλές τιμές· αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας του κλαμπ Das Bett (το κρεβάτι!). Ο χώρος δεν είναι πολύ μεγάλος, αλλά αυτό είναι μάλλον πλεονέκτημα. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν εστιάζει σε ένα είδος μουσικής, αλλά στα live που φιλοξενεί θα ακούσετε από μπλουζ και ροκ μέχρι τζαζ, φολκ κ.λπ. Για να φτάσετε έως εδώ, θα πάρετε το τραμ 21 από τον κεντρικό σταθμό, θα κατεβείτε στο Messeparkhaus και στη συνέχεια θα πάρετε το λεωφορείο 34 που θα σας φέρει στη Schmidtstrasse. 

– ALEXANDRA SEPULVEDA


Palmengarten

Siesmayerstrasse 63

Tηλ. +49 69-21233939

Νοέμβριος-Ιανουάριος

09.00-16.00 (καθημερινά)

Φεβρουάριος-Οκτώβριος

09.00-18.00 (καθημερινά)

Eίσοδος: 7 ευρώ

Είναι ο ένας από τους δύο βοτανικούς κήπους της πόλης. Ο άλλος είναι αυτός του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, την ευθύνη του οποίου όμως έχει επίσης η διοίκηση του «Κήπου με τους φοίνικες» – όπως μεταφράζεται το Palmengarten. Την άνοιξη που τα λουλούδια και τα δέντρα είναι ανθισμένα, είναι ένα παραδεισένιο μέρος, ενώ συχνά διοργανώνονται συναυλίες και εκθέσεις. Στη βόλτα σας να συμπεριλάβετε τα θερμοκήπια με τα τροπικά και τα διακοσμητικά φυτά, τους φοίνικες και τον ροδόκηπο. Tip: Ο χώρος κοντά στον κήπο με τα τριαντάφυλλα διατίθεται για γάμους!

– NINA KRISTIN GÜR


Αίθουσα τέχνης Σιρν

Römerberg, 60311  

Tηλ. +49 69-2998820

Τρίτη-Κυριακή 10.00-18.00

Είσοδος: 10 ευρώ

Στη Schirn Kunsthalle στην περιοχή του Main έχουν διοργανωθεί τις τελευταίες δεκαετίες οι μεγαλύτερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στη Φρανκφούρτη, με έργα του Wassily Kandinsky, του Marc Chagall, της Frida Kahlo. Το κτίριό της είναι ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα με στρογγυλή θολωτή είσοδο, τη ροτόντα, όπου θα δείτε να εναλλάσσονται συχνά μεγάλες εγκαταστάσεις. Οι αίθουσες είναι ψηλοτάβανες και ευρύχωρες, δίνοντας την ευκαιρία στους επιμελητές να σχεδιάζουν πολύ προσεγμένα κάθε έκθεση που παρουσιάζεται. Προκειμένου να προσελκύσουν μεγαλύτερο κοινό, οι υπεύθυνοι διοργανώνουν βραδιές με DJs, αλλά και δραστηριότητες για τα παιδιά στο Minischirn. 

– NINA KRISTIN GÜR

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή