Ποινική δίωξη στο πρωτοπαλίκαρο της Χ.Α. για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Ποινική δίωξη στο πρωτοπαλίκαρο της Χ.Α. για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, ασκήθηκε σε βάρος του στελέχους της Χρυσής Αυγής, που φέρεται να είναι ένας εκ των δραστών του χθεσινού ξυλοδαρμού 24χρονου φοιτητή.

Ο φερόμενος ως δράστης παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Πρόκειται για έναν 42χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Μάλιστα ο 42χρονος συλληφθείς είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής, καθώς εργαζόταν στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων, ενώ έχει υπάρξει και υπάλληλος του γραφείου του κ. Μιχαλολιάκου στη Βουλη.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι πρώτες μαρτυρίες, που ήθελαν τους δράστες του χθεσινού ξυλοδαρμού να εμπλέκονται με τη Χρυσή Αυγή.

Ο φερόμενος ως δράστης αναγνωρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες, αν και ο ίδιος αρνείται κάθε συμμετοχή στην επίθεση.

Οι αυτόπτες οδηγούν τις έρευνες

Οι μαρτυρίες των αυτοπτών αποτελούν τον οδηγό στις έρευνες αστυνομίας για τη διαλεύκανση του άγριου ξυλοδαρμού φοιτητή το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως προκύπτει, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, οι οποίοι και ειδοποίησαν την άμεση δράση και το ΕΚΑΒ, λέγοντας πως είδαν ομάδα ατόμων προσκείμενων στη Χρυσή Αυγή να επιτίθεται στον νεαρό.

Καθώς το περιστατικό έχει γίνει αντιληπτό από περιοίκους, πιθανολογείται πως οι μαρτυρίες τους είναι και ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσει η έρευνα της υπόθεσης.

Όλοι αυτόπτες μάρτυρες αναμένεται να δώσουν κατάθεση για το περιστατικό τις επόμενες ημέρες.

Ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της ημέρας η Αστυνομία να επισκεφθεί το θύμα της επίθεσης για να λάβει την κατάθεσή του, καθώς ο φοιτητής χθες δεν ήταν σε θέση να μιλήσει στους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται πως ο 24χρονος φοιτητής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους το απόγευμα της Παρασκευής στην οδό Παπαδά στους Αμπελόκηπους ένας φοιτητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και τις καταγγελίες στις αρχές, οι δράστες αφού ξυλοκόπησαν το θύμα, του αφαίρεσαν την τσάντα, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και χαρτιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή