Εξαγωγή αλβανικού χασίς μέσω Κατερίνης

Εξαγωγή αλβανικού χασίς μέσω Κατερίνης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μισό τόνο χασίς κατάσχεσε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής σε δύο ξεχωριστές αστυνομικές επιχειρήσεις, σε Κατερίνη και Αττική.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 40, 28 και 18 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 45χρονος Ελληνας συνεργός τους. Κατηγορούνται ότι εισήγαγαν χασίς από την Αλβανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια, με νταλίκες διεθνών μεταφορών, το διακινούσαν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Κεντρικό ρόλο στη σπείρα των ναρκεμπόρων φέρεται να διαδραμάτιζε 40χρονος Αλβανός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, παραλάμβανε τα ναρκωτικά από την ελληνοαλβανική μεθόριο και τα μετέφερε στην Κατερίνη. Τα ναρκωτικά παραλάμβαναν δύο νεαροί Ελληνες, 28 και 18 ετών, και τα έκρυβαν σε αποθήκη που είχε ο πρώτος από τους δύο στο χωριό Παλαιόστανη Πιερίας, 24 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κατερίνης. Υπεύθυνος για το τελευταίο «σκέλος» της διαδικασίας, την εξαγωγή δηλαδή του χασίς στο εξωτερικό, ήταν 45χρονος Ελληνας, πατέρας του 18χρονου συλληφθέντα, ο οποίος διαφεύγει.

Η επιχείρηση σύλληψης των ναρκεμπόρων έγινε την 31η Μαρτίου, στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Κορινού, ενώ στην αποθήκη «καβάντζα» στην Παλαιόστανη οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν 210 κιλά χασίς, συσκευασμένο και έτοιμο για εξαγωγή στην Ευρώπη. Κατάσχεσαν επιπλέον το φορτηγό διεθνών μεταφορών, δύο αυτοκίνητα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό. Την επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής συνέδραμαν αστυνομικοί από τις διευθύνσεις Πιερίας και Ημαθίας.

Στο μεταξύ, σε παράλληλη επιχείρηση στην Αττική, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν φορτηγό διεθνών μεταφορών μέσα στο οποίο υπήρχαν κρυμμένα 266 κιλά χασίς. Η νταλίκα ήταν σταθμευμένη στην οδό Λάμπρου Κατσώνη στη Νέα Χαλκηδόνα και εμφανίζεται να έχει κλαπεί την 29η Μαρτίου από το Μενίδι. Σε έλεγχο που έγινε στο εσωτερικό της βρέθηκαν 266 κιλά «φούντα» μέσα σε 241 νάιλον συσκευασίες. Οι «ιδιοκτήτες» του φορτίου δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή