«Οι δρόμοι της παράνομης μετανάστευσης θα παραμείνουν κλειστοί», το μήνυμα Τουσκ μια ημέρα πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα

«Οι δρόμοι της παράνομης μετανάστευσης θα παραμείνουν κλειστοί», το μήνυμα Τουσκ μια ημέρα πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αποφασισμένη να παραμείνει προσηλωμένη στη συμφωνία με την Αγκυρα στο προσφυγικό, προκειμένου να αναχαιτιστούν οι ροές προς τη Γηραιά Ηπειρο έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ από τη Σόφια την Τρίτη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε κλειστούς τους δρόμους της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή. Η Ε.Ε. τηρεί τις δεσμεύσεις της, ακριβώς όπως περιμένει από την Τουρκία να συνεχίσει να τηρεί το δικό της μέρος της συμφωνίας», υπογράμμισε ο κ. Τουσκ, σε μία τοποθέτηση που έρχεται μια ήμερα πριν την άφιξή του στην Ελλάδα.

Η Σόφια έχει εκφράσει ανησυχίες για πιθανή νέα εισροή προσφύγων και μεταναστών εάν οξυνθεί η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ένωση.

«Είναι πολύ σημαντικό για μας να αναπτύξουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Την ίδια στιγμή, η αύξηση της έντασης ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για την Βουλγαρία», δήλωσε από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρουμέν Ράντεφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή