Αντιεξουσιαστές με προκηρύξεις υπέρ Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της Ντ. Μπακογιάννη

Αντιεξουσιαστές με προκηρύξεις υπέρ Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της Ντ. Μπακογιάννη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πανό εμφανίστηκε έξω από το σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη στη Γλυφάδα ομάδα αντιεξουσιαστών, όπου πέταξε φέιγ βολάν και φώναξε συνθήματα.

Με κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Indymedia, την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές για το ζήτημα των αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους», εκφράζοντας ως αίτημα άδειες χωρίς προϋποθέσεις και περιοριστικούς όρους για κρατούμενους όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Την ίδια ώρα περίπου, ανάλογο περιστατικό, πιθανότατα από την ίδια ομάδα ατόμων, σημειώθηκε και έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και νυν εκπροσώπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, που βρίσκεται στην περιοχή.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές, ωστόσο οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

Μπακογιάννη: Κανένας νόμος Παρασκευόπουλου δεν θα βγάλει τον Κουφοντίνα από την φυλακή

«Ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, καταδικάστηκε ισόβια διότι αφαίρεσε ζωές αθώων ανθρώπων, τις περισσότερες δε από αυτές πισώπλατα. Είναι λοιπόν τουλάχιστον πρόκληση να στέλνεις ανθρώπους οι οποίοι να ρίχνουν τέτοιου είδους χαρτιά στο σπίτι μου. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι αυτοί πρέπει να τηρούνται. Κανένας νόμος Παρασκευόπουλου δεν μπορεί να βγάλει τον κ. Κουφοντίνα από την φυλακή», δήλωσε η κα Μπακογιάννη μετά το περιστατικό.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία στην οποία αναφέρει: 

«Οι βρεγμένοι τη βροχή δεν τη φοβούνται… Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν απειλούνται, δεν φοβούνται και δεν εκβιάζονται. Θα συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην υπεράσπιση των αρχών και αξιών μας, πολεμώντας τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται».

Στόχος και το σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ

Περίπου μια ώρα αργότερα, στις 7:30, στόχος έγινε και το σπίτι του προέδρου του ΟΑΣΑ, που βρίσκεται επίσης στην περιοχή της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου 20-25 άτομα με μοτοσικλέτες πέταξαν φυλλάδια έξω από το σπίτι και έγραψαν συνθήματα όπως «ελεύθερες μετακινήσεις, σπασμένα ακυρωτικά, κλωτσιές στους ελεγκτές».  

Σημειώνεται ότι ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή