Με άρωμα τρομοκρατίας η επίθεση στο Ντόρτμουντ – βρέθηκε και δεύτερη επιστολή

Με άρωμα τρομοκρατίας η επίθεση στο Ντόρτμουντ – βρέθηκε και δεύτερη επιστολή

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας από ισλαμιστές πίσω από την έκρηξη κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο γήπεδο της γερμανικής πόλης για την αναμέτρηση με τη Μονακό, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, εξετάζει η γερμανική αστυνομία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung η επιστολή που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η επίθεση έγινε ως απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γερμανίας κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Ωστόσο, πηγές της αστυνομικής έρευνας δήλωσαν στην εφημερίδα του Μονάχου ότι η επιστολή αυτή ενδέχεται να αποτελεί απόπειρα  παραπλάνησης των αρχών εκ μέρους των δραστών της επίθεσης.

Ωστόσο, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το κίνητρο της επίθεσης, καθώς οι γερμανικές αστυνομικές αρχές ερευνούν και δεύτερη επιστολή ανάληψης ευθύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της online έκδοσης του περιοδικού Focus.

Το μήνυμα αναρτήθηκε σε αντιφασιστικό portal και αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στην «επιεική μεταχείριση» που επιφυλάσσει η ποδοσφαιρική ομάδα στους νεο-Ναζί και ρατσιστές οπαδούς της.

Σημειώνεται ότι από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά ο Ισπανός αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε καθώς υπέστη κάταγμα στο ένα του χέρι, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του συλλόγου. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία έσπασαν τα τζάμια του οχήματος. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είναι καλά στην υγεία τους.

Με απόφαση της UEFA, η αναμέτρηση αναβλήθηκε για την Τετάρτη.

«Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούργιος, σημερινός», σημείωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντόρτμουντ, Γκρέγκορ Λάνγκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την έκρηξη. «Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό».

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σάντρα Λούκε δήλωσε πως διεξάγεται έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», ενώ και αυτή τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις όσον αφορά τα κίνητρα της επίθεσης.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου σχετικά με το συμβάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή