Εκρηξη βόμβας σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας – Συνεχίζονται οι έρευνες

Εκρηξη βόμβας σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας – Συνεχίζονται οι έρευνες

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγιναν χθες το βράδυ τα γραφεία της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας.

Αγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του κτιρίου ωρολογιακό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη λίγο πριν από τις 22.40. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές φθορές στα γραφεία της τράπεζας, αλλά και στα παρακείμενα κτίρια. Εως αργά χθες το βράδυ δεν είχαν υπάρξει αναφορές για τραυματίες. Στις 22.05, εξάλλου, προηγήθηκε τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα Zougla.gr, με το οποίο άγνωστος άνδρας προειδοποιούσε για την τοποθέτηση βόμβας έξω από το κτίριο της Eurobank, δίνοντας χρονικό περιθώριο 35 λεπτών έως την έκρηξη της βόμβας.

Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης πήραν εντολή να ελέγξουν από ασφαλή απόσταση το σημείο και επιβεβαίωσαν ότι πράγματι στην είσοδο των γραφείων υπήρχε ύποπτο σακίδιο με άγνωστο περιεχόμενο. Αμεσα, δόθηκε εντολή να γίνει αποκλεισμός της περιοχής, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, καθώς και στα γύρω στενά.

Η βόμβα εξερράγη στις 22.37, προκαλώντας, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία της Eurobank (στο σημείο στεγάζεται, μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού) και στα παρακείμενα κτίρια. Αστυνομικοί αναζητούσαν στη γύρω περιοχή μοτοσικλέτα με δύο επιβάτες, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα κοντά στο σημείο όπου τοποθετήθηκε η βόμβα. Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε σημειωθεί απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα από το σημείο της χθεσινής έκρηξης. Η βόμβα δεν είχε πυροδοτηθεί λόγω σφάλματος στη συνδεσμολογία, ενώ δεν είχε υπάρξει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Σταδίου, ενώ λίγο μετά τις 8.30 δόθηκε στην κυκλοφορία και η Πανεπιστημίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή