Πρόκριση στον τελικό των κρίκων για Πετρούνια και Κωνσταντινίδη

Πρόκριση στον τελικό των κρίκων για Πετρούνια και Κωνσταντινίδη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής δύο αθλητές της ενόργανης θα διεκδικήσουν μετάλλια στον ίδιο τελικό οργάνου (22/4). Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε ως πρώτος στους κρίκους (15,366) και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (14,700) ως όγδοος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι αθλητές μας (Μάρας, Ηλιόπουλος, Τανταλίδης και Χατζηευσταθίου) δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια πρόκριση. «Οι δύο τελικοί είναι ένα καλό αποτέλεσμα για αρχή του ολυμπιακού κύκλου. Ο Κωνσταντινίδης πρέπει να διορθώσει το λάθος στην έξοδο», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΕΓΟ Θανάσης Βασιλειάδης.

Η διοργάνωση συνεχίζεται σήμερα με τους προκριματικούς των γυναικών. Την αρχή θα κάνουν το πρωί η Αργυρώ Αφράτη και η Ιωάννα Ξουλόγη. Η Αφράτη θα πάρει μέρος στο σύνθετο ατομικό με στόχο την 24άδα και η Ξουλόγη στη δοκό και στις ασκήσεις εδάφους. Το απόγευμα θα αγωνιστούν οι Βασιλική Μιλλούση και Βάλια Πλυτά. Η Βασιλική Μιλλούση είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που θα πάρει μέρος στη διοργάνωση. Θα αγωνιστεί στη δοκό και στο δίζυγο. Στη δοκό θα προσπαθήσει να προκριθεί για πέμπτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού. «Είμαι σε καλή κατάσταση. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσω είναι πιο δύσκολο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλαξε ο κώδικας και με ευνοεί. Ετσι ξαναέβαλα την είσοδο γιατί ανέβηκε η αξία της», δήλωσε στην «Κ» η πρωταθλήτριά μας. Η Βάλια Πλυτά διαθέτει ένα καλό πρόγραμμα στους ασύμμετρους ζυγούς, ενώ θα επιδιώξει και μία καλή εμφάνιση στη δοκό. «Με ένα καθαρό πρόγραμμα, χωρίς πτώσεις θα μπορέσω να μπω στον τελικό. Η αρχική αξία του προγράμματός μου είναι 5,7», μας είπε η πρωταθλήτρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή