Εκρηξη στη Eurobank: Κάμερες της τράπεζας κατέγραψαν τους δράστες

Εκρηξη στη Eurobank: Κάμερες της τράπεζας κατέγραψαν τους δράστες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μαρτυρία του φρουρού της τράπεζας αλλά και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας αποτελούν τον οδηγό της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της Eurobank.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στο φως η αστυνομία, ο φύλακας της τράπεζας τηλεφώνησε στις 22.05 στην Άμεση Δράση, και ανέφερε πως στις 21.52 είδε από τις κάμερες ασφαλείας δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή να αφήνουν μία τσάντα με άγνωστο περιεχόμενο έξω από την κεντρική είσοδο των γραφείων.

Υπενθυμίζεται πως πριν την έκρηξη της βόμβας στις 22.38, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ενημερωτική ιστοσελίδα στις 22.03, αφήνοντας περιθώριο 35 λεπτών για την εκκένωση της περιοχής.

Η βόμβα προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία της Eurobank (στο σημείο στεγάζεται, μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού) και στα παρακείμενα κτίρια., χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε σημειωθεί απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα από το σημείο της χθεσινής έκρηξης. Η βόμβα δεν είχε πυροδοτηθεί λόγω σφάλματος στη συνδεσμολογία, ενώ δεν είχε υπάρξει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή