Οι γαλλικές εκλογές στην «Κ» – ΤΖΕΡΟΜΙΝ ΖΕΤΕΛΜΑΓΙΕΡ: Λαμπρή αχτίδα ελπίδας για την Ευρώπη

Οι γαλλικές εκλογές στην «Κ» – ΤΖΕΡΟΜΙΝ ΖΕΤΕΛΜΑΓΙΕΡ: Λαμπρή αχτίδα ελπίδας για την Ευρώπη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαφαινόμενη επιτυχία του Εμανουέλ Μακρόν σήμερα είναι είναι μία λαμπρή αχτίδα ελπίδας για την Ευρώπη, σημειώνει σε δήλωσή του στην Καθημερινή ο Τζ. Ζετελμάγιερ, fellow του Peterson Institute for International Economics, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του υπ. Οικονομίας της Γερμανίας. 

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει: 

«Η διαφαινόμενη επιτυχία του Εμανουέλ Μακρόν σήμερα είναι είναι μία λαμπρή αχτίδα ελπίδας για την Ευρώπη. Αυτό που καθιστά μοναδικό τον Μακρόν είναι ότι είναι ένας σθεναρός υποστηρικτής της μεταρρύθμισης του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η ΟΝΕ αλλά ταυτόχρονα ένας πολιτικός που μπορεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Γαλλίας στα μάτια των Γερμανών, κάνοντας τη χώρα του να λάβει τα απαραίτητα μεταρρυθμιστικά μέτρα στο εσωτερικό. Αυτό είναι αναγκαία συνθήκη για την αναβίωση ενός γαλλογερμανικού εγχειρήματος αναμόρφωσης της Ε.Ε. Ο Μακρόν επίσης κατανοεί τις ευαισθησίες και τα όρια της Γερμανίας. Τίποτα από τα χαρακτηριστικά δεν εγγυάται την επιτυχία – θα πρέπει να υπάρξει διάθεση για την ανάληψη ρίσκου υπέρ της Ευρώπης και από την πλευρά της Γερμανίας, αλλά και άλλων χωρών (π.χ. η Ιταλία). Αλλά το αποψινό αποτέλεσμα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή