Οι γαλλικές εκλογές στην «Κ»: ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΡΟΖΟ: Ευρεία στήριξη της αντι – παγκοσμιοποίησης

Οι γαλλικές εκλογές στην «Κ»: ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΡΟΖΟ: Ευρεία στήριξη της αντι – παγκοσμιοποίησης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αναμέτρηση του δεύτερου γύρου μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν αποδεικνύει ότι η Γαλλία βιώνει μία περίοδο πολιτικής αλλαγής άνευ προηγουμένου και ότι τα κόμματα εξουσίας δείχνουν να χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης», αναφέρει σε σχέση με το αποτέλσμα του α' γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ο εκτελεστικός διευθυντής της Teneo Intelligence.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του στην Καθημερινή, υπογραμμίζει:

«Στις επόμενες μέρες, ο Μακρόν πιθανότατα θα επιτεθεί στη Λεπέν για τα σχέδιά της να αποχωρήσει από το ευρώ και τις οικονομικές της ιδέες – τα σημεία που είναι οι βασικές της αδυναμίες. Η Λεπέν θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τον Μακρόν ως τον υποψήφιο των τραπεζών και των πολιτικών ελίτ και θα εστιάσει σε θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης, στα οποία ο Μακρόν υστερεί συγκριτικά με την οικονομία. Πολλοί θα ερμηνεύσουν τη νίκη του Μακρόν ως μία ήττα του λαϊκισμού. Η αλήθεια όμως είναι ότι σχεδόν οι μισοί Γάλλοι ψηφοφόροι ψήφισαν σήμερα υπέρ υποψηφίων που τάσσονται κατά της παγκοσμιοποίησης. Οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γαλλία εξακολουθούν να υφίστανται».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή