Παγωτό μαστίχα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία – παρασκευή: 10΄, Αναμονή: 1 ώρα και 30΄ (με παγωτομηχανή) – 3 ώρες και 30΄ (χωρίς παγωτομηχανή)

 

Υλικά (για περίπου 1.200 γρ.)

  • 400 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. σαλέπι
  • 5 – 6 σταγόνες μαστιχέλαιο ή 3 γρ. μαστίχα σε σκόνη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

Διαδικασία

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν ζεσταθεί ελαφρώς, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε να λιώσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σαλέπι και το μαστιχέλαιο ή τη σκόνη μαστίχας και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μείγμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.

Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά και μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Το βγάζουμε, το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε 5 φορές μέχρι να πήξει το παγωτό.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή