Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λίγες ώρες στο Σότσι της Ρωσίας, οι δυο ισχυροί πολιτικοί άνδρες της Τουρκίας και της Ρωσίας θέτουν επί τάπητος μια σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Το Πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για μια άκρως σημαντική συνάντηση, στην οποία οι δυο κυβερνήσεις θα επιχειρήσουν να έρθουν σε συνεννόηση σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Το απόγευμα της Τρίτης, αμέσως μετά την επιστροφή του στο κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στο Σότσι.

Η τουρκική πλευρά δημιουργεί έναν οδικό χάρτη και μια λίστα αιτημάτων με την οποία χτυπά την πόρτα του Κρεμλίνου. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι σε λίγες ώρες, οι Βλαντίμιρ Πούτιν και κ. Ερντογάν θα εστιάσουν σε δυο σημαντικά πεδία.

Πρώτον, οι δυο κυβερνήσεις θα επιχειρήσουν να έρθουν σε συνεννόηση για την διεύρυνση της ακτίνας της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία. Επίσης, θα επιχειρήσουν να έρθουν σε συνεννόηση σε ότι αφορά την μελλοντική συνεργασία με τους Κούρδους της Συρίας.

Ένα δεύτερο ζήτημα, το οποίο θα απασχολήσει τους δυο ηγέτες στο Σότσι θα είναι το ενδεχόμενο της πώλησης του πυραυλικού συστήματος τύπου S400 στην Τουρκία.

Η ρωσική πλευρά αναφέρει ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ότι στην συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για αυτό το ζήτημα. Ας σημειωθεί ότι την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ρωσία παρακολουθούν από πολύ κοντά ο τουρκικός τύπος, ο τύπος της Ρωσίας και σημαντικές πρωτεύουσες της Δύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή