Πυρά Μέι κατά Βρυξελλών: «Προσπάθειες επηρεασμού των βρετανικών εκλογών»

Πυρά Μέι κατά Βρυξελλών: «Προσπάθειες επηρεασμού των βρετανικών εκλογών»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι κατηγόρησε την Τετάρτη τους Ευρωπαίους πολιτικούς για απόπειρα επηρεασμού του αποτελέσματος των επερχόμενων βρετανικών εθνικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Σε δηλώσεις της από την Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ώστε να επικυρωθεί η διάλυση της Βουλής και να ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος, η Μέι ανέφερε ότι ορισμένοι στις Βρυξέλες δεν επιθυμούν την επιτυχία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει πόσο δύσκολες προμηνύονται αυτές οι συνομιλίες. Η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει παρερμηνευθεί από τον ευρωπαϊκό Τύπο, η διαπραγματευτική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει σκληρύνει, απειλές κατά της Βρετανίας έχουν εκφραστεί από Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους», είπε η ίδια. «Όλες αυτές οι πράξεις έχουν εκ προθέσεως προγραμματιστεί για αυτή την περιόδο, ώστε να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών», τόνισε η Μέι.

Ευρύ προβάδισμα για τους Συντηρητικούς

Εξάλλου, με βάση δημοσκόπηση της εταιρείας Kantar, οι Βρετανοί Συντηρητικοί της Μέι φέρονται να διατηρούν ευρύ προβάδισμα επί των Εργατικών.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, καταγράφει ότι το 48% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε τους Συντηρητικούς, ενώ οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ένα 24%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Kantar, οι Συντηρητικοί προηγούνταν με 46%.

Οι Φιλελεύθεροι βρίσκονται στην τρίτη θέση με 11%, ενώ το το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) συγκεντρώνει 7%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου με 1.205 συμμετέχοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή