Yellow

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιχουδιές απ’ τον ξυλόφουρνο και φοβερά παγωτά!

Η θέση: Το Yellow είναι το καλά κρυμμένο μυστικό του Κεφαλαρίου. Κρατάει τις αποστάσεις του από την πολυσύχναστη πλατεία των βορείων προαστίων, και βρίσκεται σε ένα δρόμο πνιγμένο στο πράσινο.

Η ατμόσφαιρα: Ασφυκτικά γεμάτο από κατοίκους της περιοχής τις Κυριακές, ιδιαίτερα λαοφιλές και τις υπόλοιπες μέρες. Ένας χώρος τολμηρά διακοσμημένος με ένα πολύ πετυχημένο στυλιστικά mix 'n match. Η αυλή του είναι ζηλευτή, όμορφα στολισμένη.

Yellow-1

Το φαγητό: Η κουζίνα φέρει την υπογραφή του σεμνού και χαμηλών τόνων σεφ Βασίλη Αλβανίδη. Για τα νόστιμα πιάτα που υπογράφει ο σεφ αξίζει να ανηφορίσει κανείς ως το Κεφαλάρι. Από το πρωί που παίρνει μπρος ο ξυλόφουρνος και φουρνίζονται εξαιρετικές στριφτόπιτες με ζυμάρι της στιγμής, ως το βράδυ – το μενού αλλάζει κατά την διάρκεια της μέρας – που το δείπνο γίνεται λίγο πιο αμπιγιέ.

Yellow-2

Δοκιμάσαμε αέρινα τηγανισμένα και τραγανά στικάκια κολοκυθιού με γιαουρτόσαλτσα, λιχούδικα πεϊνιρλάκια με φοβερό ζυμάρι, μοσχαρίσιο κιμά και κασέρι, πουγκάκια με κοτόπουλο και κάρι σε τσάτνεϋ βερίκοκο και μοσχαρίσια φιλετάκια (με κρέας από τη Καρδίτσα) με μανιτάρια, σάλτσα gravy και ροδοκόκκινες και λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες. Επίσης, πολύ καλές πίτσες και ζυμαρικά. Θαυμάσιο ζεστό κανταΐφι (μια ωραία εκδοχή του κιουνεφέ) και εξαιρετικά τα παγωτά που φτιάχνονται in house σε συνεργασία με τη ζαχαροπλάστισσα Γιώτα Φώτου – βλ. λάιμ, μανταρίνι, καρύδα-σοκολάτα, τριαντάφυλλο, κ.α.

Yellow-3

Ο λογαριασμός: 18- 25€ το άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Ενδιαφέρον κατάλογος με κοκτέιλ και συμπαθέστατη λίστα κρασιών.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά από τις 10.

Yellow,

Χαρ. Τρικούπη & Κρήτης 27,

T/211-4110962.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή