Ελεγχόμενη η πορεία της υγείας του Λουκά Παπαδήμου – Παραμένει προληπτικά στη ΜΕΘ

Ελεγχόμενη η πορεία της υγείας του Λουκά Παπαδήμου – Παραμένει προληπτικά στη ΜΕΘ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και υπό την παρακολούθηση των γιατρών πέρασε τη νύχτα ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, έπειτα από τον τραυματισμό του χθες το απόγευμα στην Αθήνα. H κατάσταση του σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς δεν εμπνέει κάποια ανησυχία. Ο κ. Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει καλή γενική κατάσταση και η εξέλιξη των τραυμάτων του είναι ομαλή.

Όπως είπαν σήμερα, σε δημοσιογράφους, οι διευθυντές Α' Χειρουργικής Β. Βουγάς και της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Γ. Χαρκιολάκης, το τραύμα στο δεξί μηρό, που είναι και το σοβαρότερο, αντιμετωπίστηκε ήδη με επέμβαση που έγινε με γενική αναισθησία χθες το βράδυ.

Μάλιστα, δεν έκρυψαν ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ανήσυχος όταν έφτασε στο νοσοκομείο και τον ενημέρωσαν για την επέμβαση αυτή, αλλά η διάθεση του άλλαξε αμέσως μετά το τέλος της, όποτε και είχε αντιμετωπιστεί το τραύμα, το οποίο όπως είπαν ήταν αρκετά βαθύ και είχε φτάσει έως την επιφάνεια του μυός. Οι γιατροί παρακολουθούν την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς, ο οποίος το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η αναπνοή του είναι ικανοποιητική και από χθες έχει πάψει να αναπνέει με την υποστήριξη μάσκας, ενώ το εισπευστικό μικρό έγκαυμα που υπέστη κατά την έκρηξη, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς που τον παρακολουθούν. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε μια ήσυχη νύχτα, σύμφωνα και με τα όσα είπε σε δημοσιογράφους πριν από λίγο και ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ Ν. Παπαευσταθίου, και επικοινωνεί άριστα με του θεράποντες γιατρούς του, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρει, επίσης, ελαφρά τραύματα στην περιοχή του στερνού της κοιλιάς και των μοιρών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να υποβληθεί και σε δεύτερο καθαρισμό στο πόδι. 

Όσον αφορά τους δύο άνδρες της φρουράς του κ. Παπαδήμου, πήραν εξιτήριο. Ο ένας αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα ακοής, το οποίο όμως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή