Γιουνκέρ: «Θα χρειαστούν χρόνια για να αποδεσμευθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα»

Γιουνκέρ: «Θα χρειαστούν χρόνια για να αποδεσμευθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρώπη πρέπει να ξεκαθαρίσει στις ΗΠΑ ότι η αποχώρηση από την συμφωνία του Παρισίου για την κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί μία ευθεία διαδικασία και ότι η πλήρης αποδέσμευσή της από αυτή θα χρειαστεί χρόνια, σχολίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μετά την είδηση της πιθανής απόσυρσης της χώρας με απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, μέσα στις επόμενες ημέρες. 

«Το καθήκον της Ευρώπης είναι να πει "δεν είναι έτσι"», τόνισε ο Γιουνκέρ ενώπιον ακροατών φοιτητικού συνεδρίου στο Βερολίνο, που διοργανώθηκε από την γερμανική ένωση εργαζομένων BDA. «Οι Αμερικανοί δεν μπορούν απλά να αποχωρήσουν από την συμφωνία για την προστασία του κλίματος», τόνισε ο ίδιος. «Ο κ. Τραμπ το πιστεύει αυτό επειδή δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες», συμπλήρωσε. Στην πραγματικότητα, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να αποδεσμευθεί από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφή της συμφωνίας, η Ουάσιγκτον θα χρειαστεί αρκετά χρόνια. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή