ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Βρετανία: Αναστέλλονται οι προεκλογικές εκστρατείες μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Οι Συντηρητικοί αναστέλλουν για σήμερα Κυριακή την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Το Συντηρητικό Κόμμα δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο. Θα επανεξετάσουμε στη διάρκεια της ημέρας και καθώς γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος της Μέι.

Νωρίτερα ο πολιτικός συντάκτης Ρόμπερτ Πέστον ανέφερε στο Twitter ότι οι Βρετανοί πολιτικοί θα αναστείλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

«Οι πολιτικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο, όμως θα συνεχιστεί σε τοπικό», έγραψε ο Πέστον. Μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ τα μεγάλα κόμματα της Βρετανίας είχαν αναστείλει την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για τρεις ημέρες.

Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοίνωσε, επίσης ότι το κόμμα του αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία για σήμερα.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και αποτροπιασμένοι από τις βίαιες επιθέσεις στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους όσων σκοτώθηκαν και με τους πολλούς τραυματίες. Σήμερα θα θρηνήσουμε όλη για την απώλειά τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Κόρμπιν.

«Το Εργατικό Κόμμα θα αναστείλει την προεκλογική του εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο ως σήμερα το βράδυ, έπειτα από συνεννόηση με άλλα κόμματα, ως ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς και τους τραυματίες», εξήγησε.

«Όσοι επιθυμούν να βλάψουν τον λαό μας, να διχάσουν τις κοινότητές μας και να επιτεθούν στη δημοκρατία μας δεν θα πετύχουν», κατέληξε ο Κόρμπιν.

Εξάλλου, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) ανακοίνωσε ότι έλαβε ανάλογη απόφαση.

«Η προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο έχει ανασταλεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Μετά τη φρικτή τρομοκρατικη επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου χθες το βράδυ συνεργαζόμαστε στενά με τη βρετανική κυβέρνηση και την αστυνομία στην Σκωτία για να παρακολουθήσουμε την κατάσταση (…) Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες και τους φίλους όσων έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους», ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής του SNP Νίκολα Στέρτζον.

Δεν αναστέλλουμε την εκστρατεία γιατί αυτό θέλουν οι εξτρεμιστές

Ωστόσο, το ευρωσκεπιτκιστικό κόμμα UKIP δεν ακολούθησε το ίδιο παράδειγμα, επισημαίνοντας ότι «οι εξτρεμιστές θέλουν να διαταράξουν τη δημοκρατία μας». «Με περισσότερους ανθρώπους να δολοφονούνται στους δρόμους της πρωτεύουσάς μας χθες το βράδυ από ισλαμιστές τρομοκράτες, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για εμάς να αντιμετωπίσουμε αυτό το κακό με τις δημοκρατικές αρχές που έχουν κάνει αυτή τη χώρα αυτό που είναι», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Πολ Νάταλ.

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters) 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ